DOLAR 34,0044 -0.07%
EURO 37,8740 -0.04%
ALTIN 2.819,47-0,19
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Bosna Hersek’te bir parkın peyzajı Van Gogh’un eşsiz “Yıldızlı Gece” eserinden bire bir uyarlandı
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Bosna Hersek’te bir parkın peyzajı Van Gogh’un eşsiz “Yıldızlı Gece” eserinden bire bir uyarlandı
6 okunma

Bosna Hersek’te bir parkın peyzajı Van Gogh’un eşsiz “Yıldızlı Gece” eserinden bire bir uyarlandı

ABONE OL
15 Eylül 2024 12:35
Bosna Hersek’te bir parkın peyzajı Van Gogh’un eşsiz “Yıldızlı Gece” eserinden bire bir uyarlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van Gogh’un “Yıldızlı Gece” Tablosundan İlham Alan Doğa Parkı

Sanatçı Visokolu Halim Zukic, ünlü ressam Van Gogh’un 1889 yılında kaldığı sanatoryumdaki odasının penceresinden gördüğü gece manzarasını resmettiği ve en unutulmaz eserlerinden biri olan “Yıldızlı Gece” tablosunu doğa parkına dönüştürdü.

Zukic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılında bir park yapma hayali kurduğunu ve 2018’de “Yıldızlı Gece” tablosunu park haline getirme kararı aldığını belirtti. Parkın peyzajını resimdeki görünüme birebir uygun hale getiren Zukic, “6 yıl önce park yapmaya başladığımızda traktör toprağın üzerinden geçerken arkasından sarmal izler çizdi. Bu izleri görünce aklıma ilk gelen şey Van Gogh’un o tablosu oldu.” şeklinde konuştu.

Zukic, “Yıldızlı Gece” parkının içerisinde lavantaların yanı sıra çeşitli bitki ve çiçeklerin bulunduğunu ve parkın yüzde 90’lık kısmının lavantalardan oluştuğunu belirtti. Ayrıca parkta 12 gölün bulunduğunu ve Türkmenistan’ın ünlü Ahal Teke atlarının da ziyaretçileri karşıladığını dile getirdi.

Parkın aslında bir sanat eseri olduğunu vurgulayan Zukic, “Amacımız burayı açık hava müzesi haline getirmek. Resmi açılışımızı henüz yapmadık ancak yıl sonuna kadar ziyaretçilerimizi ağırlamayı planlıyoruz.” dedi.

Zukic, Van Gogh’un eserinden ilham alarak hazırlanan parkın Bosna Hersek’in tanıtımına da katkı sağlayacağını belirterek, “Özellikle Kovid-19 salgınından sonra insanlar doğaya daha çok ilgi göstermeye başladı.” ifadelerini kullandı.

“Yıldızlı Gece” parkı, ziyaretçilerine Van Gogh’un eserinin içinde yürüyor gibi hissettirirken, farklı peyzajıyla ülke dışından da dikkat çekmeye başladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP