DOLAR 34,1012 -0.06%
EURO 38,0055 0.11%
ALTIN 2.819,260,13
İstanbul
24°

KAPALI

05:14

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Bölgede Kuraklık Nedeniyle Meriç Nehri’nde Sulama Tedbirleri Alındı
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Bölgede Kuraklık Nedeniyle Meriç Nehri’nde Sulama Tedbirleri Alındı
24 okunma

Bölgede Kuraklık Nedeniyle Meriç Nehri’nde Sulama Tedbirleri Alındı

ABONE OL
21 Temmuz 2024 14:24
Bölgede Kuraklık Nedeniyle Meriç Nehri’nde Sulama Tedbirleri Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bölgede yaşanan kuraklık sebebiyle Meriç Nehri’nde sulama tedbirleri alınması amacıyla oluşturulan komisyon, önemli kararlar aldı. Komisyon, nehirdeki su seviyesini göz önünde bulundurarak 19-20 Temmuz tarihlerinde kademeli sulamaya geçilmesi ve belirli günlerde sulamanın tamamen durdurulması kararını aldı.

Karar doğrultusunda, Meriç Nehri’nde bulunan hidroelektrik santrali seddesi önünde biriken 2,5 milyon metreküp suyun 600 bin metreküpü nehre salındı. Bu önlemle nehrin debisi İpsala’daki istasyonda yapılan ölçümlerde saniyede 22 metreküpten 35 metreküpe yükseldi.

Enez Kaymakamı Muhammed Emin Tutal, kooperatif yöneticileri ve üreticilerle birlikte nehirde inceleme yaptı. Tutal, üreticilerin mağdur olmaması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, üreticilere gösterdikleri anlayış için teşekkür etti ve bereketli bir sezon diledi.

Meriç Nehri’ndeki su yönetimi, Valilik koordinasyonunda Tarım ve Orman Müdürlükleri ile Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından koordineli bir şekilde yürütülmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP