DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:26

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

Bodrum Kalesi: Tarihin İzinde Gece Gezmeleri
23 okunma

Bodrum Kalesi: Tarihin İzinde Gece Gezmeleri

ABONE OL
27 Temmuz 2024 18:30
Bodrum Kalesi: Tarihin İzinde Gece Gezmeleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bodrum’a özgü mimarisi ve tarihi dokusuyla ziyaretçilerini büyüleyen Bodrum Kalesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer almasıyla da dikkat çekiyor.

Bodrum Kalesi Hakkında Bilinmeyenler

  • St. Jean Şövalyeleri’nin kalesi olarak da bilinen Bodrum Kalesi, yıllardır binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.
  • Kalenin içerisinde yer alan Sualtı Arkeoloji Müzesi, Uluburun Batığı, Serçe Limanı Cam Batığı, Doğu Roma Gemisi gibi tarihi eserleri sergilemesiyle de ünlü.
  • Gece Müzeciliği kapsamında ziyaretçilerin akşam saatlerine kadar ziyaret edebildiği kale, özellikle serin havada gezmek isteyenlerin tercihi oluyor.

Bodrum Kalesi’nde Ziyaretçi Rekoru

Geçen yıl 350 bine yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Bodrum Kalesi ve müzesi, 2021 yılının ilk 6 ayında 150 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı.

Bodrum Kalesi Gece Gezileri ve Restorasyon Çalışmaları

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, kalede 2017’de başlayan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından sergi alanlarının ve teşhirlerin yenilendiğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığının başlattığı gece müzeciliği uygulamasıyla Bodrum Kalesi’nin 22.00’ye kadar ziyarete açık olduğunu aktaran Toprak, bu uygulamanın ziyaretçilerden olumlu tepkiler aldığını söyledi.

Ziyaretçilerden Olumlu Geri Dönüşler

Bodrum’a ailesiyle tatil için gelen Zeki Güney, kaleyi gece ziyaret etmenin keyifli olduğunu belirterek, “Işıklarla daha da güzel olmuş. Herkesin ailesiyle gezip görebileceği, tatil yapabileceği bir yer.” dedi.

İstanbul’dan gelen Batu Başbuğ da gece gezilen Bodrum Kalesi hakkında, “Tarihi dokuyu daha güzel hissedebiliyoruz. Işıklandırmayı da gayet güzel yapmışlar. Hava kararınca daha serin ve hoş bir gezi oldu.” yorumunu yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP