DOLAR 34,1111 0.06%
EURO 37,9844 0.2%
ALTIN 2.818,660,10
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Binaların Kendiliğinden Çökmesi Uzman Görüşleri
46 okunma

Binaların Kendiliğinden Çökmesi Uzman Görüşleri

ABONE OL
27 Haziran 2024 18:11
Binaların Kendiliğinden Çökmesi Uzman Görüşleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Binaların kendiliğinden çökmesi, mühendislik hizmeti alınmadan inşa edilmiş olmaları ve sonradan ek katlar eklenmesi gibi nedenlerden kaynaklanmaktadır. Uzmanlara göre, İstanbul’da bu tür çökme riski taşıyan bina sayısının oldukça fazla olduğuna dikkat çekilmektedir.

Uzman Görüşleri:

Prof. Dr. Ali Koçak: Bahçelievler’de çöken binanın kaçak olmasının büyük sorun teşkil ettiğini belirtmiştir. Binanın malzemelerinin kalitesiz olduğunu ve mühendislik hizmeti almadan yapıldığını vurgulamıştır. Ayrıca, bu tür yapıların artık ekonomik ömürlerini tamamladığını ve acilen yenilenmeleri gerektiğini ifade etmiştir.

Prof. Dr. Hasan Yıldırım: 1999’dan önceki dönemde bilinçsizce inşa edilen binaların beton kalitesi ve demir kullanımının hesaplanmadığını belirtmiştir. Günümüzde ise denetimlerin geldiğini ve mühendislik hizmeti alınarak binaların yapıldığını ifade etmiştir. Yıldırım, binaların durduk yere yıkılabileceğini beton kalitesinin yanı sıra demirlerdeki paslanma gibi faktörlere de dikkat çekmiştir.

Önemli Not:

Binaların kendiliğinden çökme tehlikesi taşıyan yapılarla ilgili net bir rakam verilmesi zor olsa da, bu tür binaların depremlerde yıkıldığı ve risk oluşturduğu belirtilmektedir. Vatandaşların bina alırken veya kiralarlarken iskan durumuna ve mühendislik hizmetine dikkat etmeleri önemle vurgulanmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP