DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Bilgisayar Performansını İki Katına Çıkaracak Yeni Yaklaşım: SHMT
  • ADIM HABER
  • Teknoloji
  • Bilgisayar Performansını İki Katına Çıkaracak Yeni Yaklaşım: SHMT
158 okunma

Bilgisayar Performansını İki Katına Çıkaracak Yeni Yaklaşım: SHMT

ABONE OL
5 Mart 2024 05:45
Bilgisayar Performansını İki Katına Çıkaracak Yeni Yaklaşım: SHMT
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Keşif: SHMT Yöntemi

Bir araştırmacı, herhangi bir ek donanım maliyeti olmadan bilgisayarların hızını potansiyel olarak iki katına çıkarabilecek yeni bir yaklaşım keşfettiğini iddia ediyor. Eşzamanlı ve Heterojen Çoklu İş Parçacığı (SHMT) adı verilen yöntem, UC Riverside elektrik ve bilgisayar mühendisliği doçenti Hung-Wei Tseng ile bilgisayar bilimleri yüksek lisans öğrencisi Kuan-Chieh Hsu’nun ortak yazdığı bir makalede özetlendi.

Çalışma Prensibi ve Sonuçlar

SHMT çerçevesi şu anda çok çekirdekli bir ARM işlemciyi, bir NVIDIA GPU’yu ve bir Tensor İşlem Birimi donanım hızlandırıcısını aynı anda kullanan gömülü bir sistem platformu üzerinde çalışıyor. Testlerde sistem 1,96 kat hızlanma ve enerji tüketiminde %51 azalma elde etti.

Uygulama ve Potansiyel Etkiler

Tseng’in Techradar ile yaptığı görüşmede söylediğine göre, Microsoft tarafından Windows’un gelecekteki bir sürümünde benimsenmesi halinde SHMT çerçevesinin kullanıcılar için ücretsiz bir performans artışı sağlaması mümkün olabilir. Bu keşif, bilgisayar donanım maliyetlerini azaltmanın yanı sıra büyük veri işleme merkezlerindeki enerji tüketimini ve karbon emisyonlarını azaltabileceğinden büyük bir öneme sahip.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP