DOLAR 34,0860 -0.01%
EURO 37,9954 0.23%
ALTIN 2.818,670,10
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:32

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Biden Yönetimi, Yasal Statüsü Olmayan Göçmen Eşlerine Yeni İmkanlar Sunuyor
  • ADIM HABER
  • Dünya
  • Biden Yönetimi, Yasal Statüsü Olmayan Göçmen Eşlerine Yeni İmkanlar Sunuyor
45 okunma

Biden Yönetimi, Yasal Statüsü Olmayan Göçmen Eşlerine Yeni İmkanlar Sunuyor

ABONE OL
18 Haziran 2024 17:19
Biden Yönetimi, Yasal Statüsü Olmayan Göçmen Eşlerine Yeni İmkanlar Sunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyaz Saray yetkililerinden alınan bilgilere göre, Biden yönetimi önümüzdeki aylarda yasal statüsü olmayan bazı ABD vatandaşlarının eşlerine daimi ikamet ve vatandaşlık başvurusu yapma imkanı tanıyacak.

Yaklaşık 500 binden fazla göçmeni etkileyebilecek bu adım için belirlenen kriterlere göre, bir göçmenin hak kazanabilmesi için en az 10 yıldır ABD’de yaşamak ve bir ABD vatandaşıyla evli olmak gerekiyor.

Hak kazanan göçmenler, başvuruları onaylandığında yeşil kart başvurusunda bulunabilecek, geçici çalışma izni alabilecek ve sınır dışı edilme tehdidinden kurtulacaklar.

Yetkililer, isimlerinin açıklanmasını istemese de, ABD vatandaşı olan ebeveynlere sahip yaklaşık 50 bin vatandaş olmayan çocuğun da aynı fırsattan yararlanabileceğini belirtiyor.

Evli çiftlerin ne kadar süredir evli olmaları gerektiği konusunda bir şart olmadığı ve 17 Haziran tarihi itibarıyla yeni başvuruların kabul edilmeyeceği vurgulanıyor.

Yaz sonuna kadar başvuruların açılacağı tahmin edilirken, başvuru ücretlerinin henüz belirlenmediği bildiriliyor.

ABD Başkanı Biden’ın konuyla ilgili detaylı açıklamaları yakında Beyaz Saray’da gerçekleştirilecek bir etkinlikte yapması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP