DOLAR 34,0796 -0.03%
EURO 37,9699 0.12%
ALTIN 2.813,39-0,09
İstanbul
22°

PARÇALI BULUTLU

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Beryl Kasırgası Venezuela ve Komşu Ülkeleri Vurdu
35 okunma

Beryl Kasırgası Venezuela ve Komşu Ülkeleri Vurdu

ABONE OL
4 Temmuz 2024 18:11
Beryl Kasırgası Venezuela ve Komşu Ülkeleri Vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet kanalı VTV’deki haberde, Beryl Kasırgası’nın Venezuela’nın kuzeydoğusunu vurarak ülkede 3 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğu açıklandı. Kasırga ayrıca birçok bölgeyi elektriksiz bıraktı. Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Sucre eyaletinde kasırganın 400 evi tamamen yıktığını ve 8 bin evi kısmen etkilediğini belirtti.

Maduro, Sucre’de 4 kişinin kayıp olduğunu ve bölgeye arama kurtarma ekiplerinin sevk edildiğini açıkladı. Yardım faaliyetlerinin devam ettiğini vurgulayan Maduro, kasırgadan etkilenenlere su, gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaçların ulaştırıldığını ifade etti. Beryl Kasırgası’nın “kategori 4″e düşmesiyle birlikte Karayip Denizi boyunca kuzeybatı yönünde ilerlemeye devam edeceği bildirildi.

Kolombiya ve Meksika da Hazırlıklı

Kolombiya’da da Beryl Kasırgası’nın Magdalena, Cesar ve La Guajira yönetim merkezlerinde orta şiddette yağış ve kuvvetli rüzgar beklendiği duyuruldu. Meksika’da ise Yucatan Yarımadası’nı vurması öngörülen Beryl Kasırgası öncesi 8 bin 500 askerin arama kurtarma çalışmalarında görevlendirildiği açıklandı.

Deniz Kaplumbağaları ve Tahliye Çalışmaları

Atlantik Okyanusu’nda oluşan Beryl Kasırgası nedeniyle Cancun’un güneyine ulaşması bekleniyor. Kasırga nedeniyle deniz kaplumbağalarının yumurtalarını denize sürüklemesinin engellenmesi amacıyla yumurtaların tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı. Belediye ekipleri, sahilde kuma gömülü 93 yuvadan 10 bini aşkın yumurtayı güvenli bir alana taşıdı.

Diğer yandan, balıkçı köyü Punta Allen’da da 700 kişinin tahliye edildiği ve güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi.

Jamaika’da Etkiler Sürüyor

Jamaika’da ise Beryl Kasırgası’nın olumsuz etkilerinin devam ettiği bildirildi. Başbakan Andrew Holness, kasırga nedeniyle alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu. Ülkede şiddetli yağışlar ve ani sellerin devam edebileceği uyarısı yapıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP