DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:08

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Berçelan Yaylası: Hakkari’nin Doğal Güzellikleri
34 okunma

Berçelan Yaylası: Hakkari’nin Doğal Güzellikleri

ABONE OL
6 Temmuz 2024 14:43
Berçelan Yaylası: Hakkari’nin Doğal Güzellikleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kent merkezine 25 kilometre mesafede bulunan 3 bin 300 rakımlı Berçelan Yaylası, serin havası, akarsuları ve yüksek rakımlı zirveleriyle doğaseverleri cezbetmeye devam ediyor. Rengarenk çiçeklerin açtığı, bazı noktalarda kar örtüsünün hala bulunduğu yayla, misafirlerine eşsiz bir deneyim sunuyor.

Doğa yürüyüşleri, dağcılık, rafting, kano gibi aktivitelerin gerçekleştirilebildiği Berçelan Yaylası, Lis ve Seyithan gölleriyle de dikkat çekiyor. Yayla, özellikle temmuz ayında çiçeklerle kaplı doğasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

  • Atlı gezinti yapılabilen yaylada doğaseverler Lis Gölü’nde kano keyfi yaşayarak doğayla iç içe vakit geçirebiliyorlar.
  • Seyithan Gölü’nün bulunduğu noktada yürüyüş yapmak da yayla ziyaretçilerinin keyif aldığı aktiviteler arasında yer alıyor.

Kültür ve Turizm İl Müdürü İdris Ağacanoğlu, Berçelan Yaylası’nın Hakkari’nin turizm potansiyelini artıran önemli bir destinasyon olduğunu belirterek, yörede yapılan aktiviteleri ve doğal güzellikleri anlattı. Yerli ve yabancı turistlerin bölgeye ilgisinin arttığını dile getirdi.

Van Gölü Havzası Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Turan Şimşek ise bölgenin turizme kazandırılması için yapılan çalışmalara destek verdiklerini ve Hakkari’nin turizmde daha fazla tanıtılması gerektiğini vurguladı. Yörede kano deneyimi yaşayan ziyaretçiler de doğanın güzellikleri karşısında büyülenmiş olduklarını ifade ettiler.

Bölgeyi keşfeden ziyaretçilerden biri olan Diyarbakır’dan gelen Abdurrahman Varlı, Berçelan Yaylası’nın benzersiz güzelliklerine hayran kaldığını ve bölgede kamp yapmayı planladıklarını belirtti. Hava ve manzara karşısında duyduğu mutluluğu dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP