DOLAR 34,0490 0.08%
EURO 37,9002 0.08%
ALTIN 2.828,770,14
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Batman’da Hasankeyf Festivali Coşkusu
8 okunma

Batman’da Hasankeyf Festivali Coşkusu

ABONE OL
8 Eylül 2024 10:44
Batman’da Hasankeyf Festivali Coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde bu yıl 4.’sü düzenlenen Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali, Hasankeyf Limanı’nda renkli etkinliklerle başladı. Festival, saygı duruşuyla ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açıldı. Halk oyunları gösterimleriyle renklenen festivalde, Batman Valisi Ekrem Canalp ve protokol üyeleri festivalin açılışını gerçekleştirdi. Vali Canalp, festivalin ilçenin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağladığını belirtti.

Vali Canalp: “Her bir ilçemizde yapılan festival, o ilçenin ekonomisine ve ticaretine katkı sağlamaktadır. Festival, aynı zamanda ilçenin kültürünü ve geleneklerini gelecek nesillere aktarmak için önemli bir fırsattır.”

Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak da ilçenin doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel zenginlikleriyle turizme katkı sunabilecek potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, Hasankeyf’e gelen turist sayısının her geçen gün arttığını dile getirdi.

Kaymakam İmrak: “Festivaller, Hasankeyf’in keşfedilmesine olanak sağlarken esnafımızın da ekonomik kalkınmasına yardımcı olacaktır. Amacımız, 2024 yılında yüz bin yerli ve yabancı turisti Hasankeyf’te ağırlamaktır.”

Vali Canalp ve protokol üyeleri, festival alanında açılan stantları gezdikten sonra flyboard ve jet ski gösterilerini izledi. Vatandaşlar, tekne turuyla Ilısu Baraj Gölü’nde gezme fırsatı buldu. Festival, konserler, kale gezisi, doğa yürüyüşü ve kamp etkinlikleri ile devam edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP