DOLAR 34,0982 0.01%
EURO 37,9852 0.15%
ALTIN 2.818,280,09
İstanbul
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA NAMAZ VAKTİ

Başıboş Köpek Sorunu Türkiye Gündeminde
121 okunma

Başıboş Köpek Sorunu Türkiye Gündeminde

ABONE OL
24 Mayıs 2024 18:52
Başıboş Köpek Sorunu Türkiye Gündeminde
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Başıboş köpek sorunu gün geçtikçe artmakta ve ülke gündemini meşgul etmeye devam etmektedir. Her gün yaşanan yeni saldırılar toplumda endişe yaratmaktadır.

Sorunu çözmek için harekete geçen siyasiler, TBMM’ye yeni bir kanun teklifi sunmaya hazırlanmaktadır. Ancak bazı gruplar bu yasa teklifine karşı çıkmaktadır. Sözde “hayvan hakları”nı bahane eden gruplar, çocukların yaşam haklarını göz ardı etmektedir.

Başıboş Köpeklerin Sözde Haklarını Değil Çocuk Haklarını Savunmalıyız

Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar, Haber7’ye yaptığı açıklamada, konunun asıl olarak başıboş köpeklerin sözde ‘hakları’ üzerinden değil, çocukların yaşam haklarının savunulması gerektiğini vurgulamıştır. Son 2 yılda köpek saldırıları sonucu hayatını kaybeden 81 kişiden 44’ünün çocuk olduğunu belirten Pınar, “Ben kızım Mahra Melin Pınar’ı 2 başıboş köpek saldırısı sonucunda kaybetmiş bir baba olarak şunu sormak istiyorum: Neden köpeklerin sözde hakları tartışılıyor da benim kızım gibi ölen çocukların yaşam hakkı savunulmuyor? Son 2 yılda köpek saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden 81 vatandaştan 44’ü çocuk. Neden bu çocukların yaşam hakları konuşulmuyor?” şeklinde tepkisini dile getirmiştir.

2 Günde 2 Saldırı

TBMM’de yeni bir kanun teklifi hazırlığı yapılırken, son 2 günde 2 başıboş köpek saldırısı daha yaşanmıştır. Başakşehir’de okul müdürü tarafından ilkokul bahçesinde beslenen 2 kangal köpeği, 11 yaşındaki öğrenciye saldırmıştır. Diğer bir olayda ise Hatay’ın Arsuz ilçesinde sabah sporu için yürüyüşe çıkan Sevda Mazman, başıboş köpeklerin saldırısına maruz kalarak yaralanmıştır.

Kaynak HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP