DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Bari: Lezzet ve Tarih Bir Arada
41 okunma

Bari: Lezzet ve Tarih Bir Arada

ABONE OL
20 Haziran 2024 12:21
Bari: Lezzet ve Tarih Bir Arada
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bari’nin Lezzetli Makarnaları

Bari’nin en meşhur sokağı olan Strada delle Orecchiette, kadınların otantik evlerinin önündeki tezgahlarda sattıkları el yapımı makarnalarıyla dikkati çekiyor. Sokakta turistler, başta kalamarlı, şalgam otlu ve brokolili olmak üzere birçok yöresel makarna çeşidini tatma ya da doğrudan satın alma imkanı buluyor. Taze makarnaların hemen pişirilip servis edildiği, kurutulmuş olanların ise daha sonra tüketilmek üzere satıldığı tezgahlar, turistlerin beğenisini kazanıyor.

Bari’nin Tarihi Yapıları

Zengin tarihi ve kültürel mirasıyla dikkati çeken Bari’de gezilecek pek çok tarihi yapı bulunmaktadır. Aziz Nikola Bazilikası, Güney İtalya’da inşa edilen ilk Norman kilisesi olarak bilinir. Romanesk mimarisiyle dikkati çeken San Sabino Katedrali, Petruzzelli Tiyatrosu ve Norman Kalesi de turistlerin merakla gezdikleri yerler arasındadır.

Bari’de Gezilecek Yerler

Bari’deki kültürel etkinliklerin merkezi olan ve 1903’te inşa edilen Petruzzelli Tiyatrosu, Avrupa’nın en büyük opera binalarından biri olarak öne çıkar. Ayrıca Art Nouveau mimarisinin örnekleri Murat semtinde görülebilir. Semtteki 19. yüzyılın sonları ile 20. yüzyılın başlarında inşa edilmiş binalar, zarif cephe süslemeleri ve balkon demir işçiliğiyle dikkati çeker.

Turistlerin Yorumları

Mihrican Elbasan, Malta’dan gelen bir turist, Bari’yi ziyaret ettiğinde şehri çok beğendiğini belirtmiştir. Özellikle Bari’nin sıcakkanlı insanları ve yöresel lezzetleri turistlerin ilgisini çekmektedir. Strada delle Orecchiette’de kadınların makarna yapımını izlemekten keyif alan Elbasan, Bari’nin diğer turistik İtalyan şehirlerinden farklı ve keyifli bir destinasyon olduğunu ifade etmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP