DOLAR 34,0496 0.07%
EURO 37,9403 0.17%
ALTIN 2.828,030,12
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Bakan Göktaş: Narin Güran Davası ve Aile Destek Programı
10 okunma

Bakan Göktaş: Narin Güran Davası ve Aile Destek Programı

ABONE OL
10 Eylül 2024 14:41
Bakan Göktaş: Narin Güran Davası ve Aile Destek Programı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Diyarbakır’da cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili olarak, Göktaş, olayın toplumu derinden yaraladığını ve devletin hızla harekete geçtiğini vurguladı. Kaybolduğu anda devletin tüm kurumlarının seferber olduğunu belirten Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyu yakından takip ettiğini ve Bakanlık olarak olayın yaşandığı andan itibaren psikososyal destek hizmeti sağladıklarını ifade etti.

Göktaş, çocuklara zarar vermenin sadece hukuksal değil aynı zamanda ahlaki ve toplumsal bir suç olduğunu belirtti ve bu durumu “kabul edilemez” olarak nitelendirdi. Adli sürecin devam ettiğini ve Bakanlık olarak davaya müdahil olacaklarını, olayın yaşandığı mahallede psikososyal destek çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Daha sonra Türkiye Aile Destek Programı hakkında konuşan Göktaş, program kapsamında ihtiyaç sahiplerine sosyal yardımların kesintisiz devam ettiğini belirtti. Gelir kriterleri üzerinden belirlenen hanelerin destek programına dahil edildiğini ifade eden Göktaş, bugüne kadar hanelere 95,9 milyar lira destek sağlandığını açıkladı. Aile Destek Programı kapsamında hanelere düzenli olarak destek ödemelerinin yapıldığını ve bugün itibarıyla hesaplara yeni ödemelerin yatırıldığını belirtti.

  • Türkiye Aile Destek Programı’nda bugüne kadar toplamda 95,9 milyar lira destek sağlandı.
  • Aile Destek Programı kapsamında Aile Desteği Bileşeni için 2,9 milyar lira, Çocuk Desteği Bileşeni için 900 milyon lira olmak üzere toplamda 3,8 milyar lira ödeme yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP