DOLAR 34,1002 0.22%
EURO 37,9488 0.2%
ALTIN 2.816,32-0,30
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Ayçiçeği Ürünlerinde Ticari Tedbirler Alındı
21 okunma

Ayçiçeği Ürünlerinde Ticari Tedbirler Alındı

ABONE OL
6 Ağustos 2024 11:12
Ayçiçeği Ürünlerinde Ticari Tedbirler Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Kararı ile Ayçiçeği Ürünlerinde Tedbirler Alındı

Ülkemizde ayçiçeği ürünlerinde yaşanan arz talep dengesizlikleri ve spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçebilmek amacıyla alınan tedbirler Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ticaret Bakanlığı, bu kararın üretici ve tüketici refahını birlikte değerlendiren bir yaklaşımla hayata geçirildiğini belirtti.

  • Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile iş birliği içerisinde, yağlık ayçiçeği tohumu ve ayçiçeği yağında arz talep dengesinin korunması ve yerli üretimin teşvik edilmesi için gerekli tedbirlerin zamanında alındığını açıkladı.
  • 2025 yılında oluşması beklenen ayçiçeği tohumu ihtiyacının yerli üretimle karşılanamayan kısmı için belirlenen ithalat kontenjanlarıyla çiftçilerin zarar görmemesi sağlanacak.
  • 1 Temmuz-30 Kasım tarihleri arasında yerli ayçiçeği tohumu alımı yapan firmalara yüzde 8 gümrük vergili tarife kontenjanı açılarak ithalat teşvik edilecek.
  • 1 Ocak-30 Nisan 2025 tarihlerinde çiftçiden alım yapılmış olan yerli ayçiçeği tohumu için düşük vergili ithalat imkanı sağlanacak, ancak hasat döneminde ithalat kısıtlanacak.

Bakanlık, iç ve dış piyasa şartlarını göz önünde bulundurarak çiftçilerin korunması, tüketicilerin spekülatif fiyat hareketlerinden etkilenmemesi ve ülke ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP