DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:48

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Avrupa Parlamentosu Oturumunda İsrail’in Lübnan’a Saldırıları Tartışıldı
  • ADIM HABER
  • Gündem
  • Avrupa Parlamentosu Oturumunda İsrail’in Lübnan’a Saldırıları Tartışıldı
10 okunma

Avrupa Parlamentosu Oturumunda İsrail’in Lübnan’a Saldırıları Tartışıldı

ABONE OL
8 Ekim 2024 15:30
Avrupa Parlamentosu Oturumunda İsrail’in Lübnan’a Saldırıları Tartışıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Parlamentosu’nda (AP) gerçekleştirilen oturumda, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in, İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırılara ilişkin yaptığı açıklamalar aşırı sağcı milletvekilleri tarafından tepkiyle karşılandı. Fransa’nın Strazburg kentindeki AP Genel Kurulu’nda “Orta Doğu’da Şiddetin Tırmanması ve Lübnan’daki Durum” başlıklı oturum gerçekleştirildi.

AB Komisyonu adına konuşan Borrell, Lübnan’daki durumun her geçen gün kötüleştiğini belirterek, nüfusunun %20’sinin zorla yerinden edildiğini ifade etti. Borrell, Lübnan’da cumhurbaşkanı seçimlerinin yapılması ve ordunun güçlendirilmesinin ülkenin geleceği için önemli olduğunu vurguladı.

Borrell, İsrail’in Lübnan’ı daha önce de işgal ettiğini hatırlatarak, İsrail’in Lübnan’ı işgal etmesinin bölgede kalıcı bir çözüm olmadığını ve sivil kayıplara yol açtığını belirtti. Aşırı sağcı milletvekilleri ise Borrell’ün sözlerine karşı çıkarak, İsrail’in kendini savunduğunu savundular ve sivil kayıplara dikkat çekmediler.

Oturum sırasında sol ve liberal milletvekilleri, İsrail’e karşı yaptırımlar uygulanması gerektiğini savundular. İrlandalı milletvekili Lynn Boylan, AB’nin İsrail ile ticaret yaparken silahlandırmaya destek olmaması gerektiğini belirtirken, İspanyol vekil Paz da İsrail’e karşı diplomatik ilişkilerin koparılması gerektiğini ifade etti.

  • Borrell’in İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına tepki göstermesi aşırı sağcı milletvekillerinin tepkisini çekti.
  • Sol ve liberal milletvekillerinden İsrail’e karşı yaptırımlar uygulanması çağrısı geldi.
  • Kefiye ile kürsüye çıkan milletvekillerinin konuşmaları sırasında yaşanan tartışmalar oturumu etkiledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP