DOLAR 34,1827 0.05%
EURO 38,3199 0.39%
ALTIN 2.902,94-0,58
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

16:17

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Avrupa Hareketlilik Haftası Kapsamında Nemrut Dağı’nda Unutulmaz Bir Gün
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Avrupa Hareketlilik Haftası Kapsamında Nemrut Dağı’nda Unutulmaz Bir Gün
9 okunma

Avrupa Hareketlilik Haftası Kapsamında Nemrut Dağı’nda Unutulmaz Bir Gün

ABONE OL
29 Eylül 2024 14:38
Avrupa Hareketlilik Haftası Kapsamında Nemrut Dağı’nda Unutulmaz Bir Gün
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahta Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Gençler, Nemrut Dağı Trekking etkinliğiyle Nemrut Dağı’nın eteklerinde bulunan Karakuş Tümülüs’ü ve Cendere Köprüsü’nü ziyaret ettiler.

Nemrut Dağı turunda yer alan ve üç farklı medeniyetten izler taşıyan Kahta Kalesi’ne uğrayan öğrenciler, ardından UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde yer alan 2.150 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı’na çıkarak günün doğuşunu ve batışını izleme fırsatı buldular.

Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, yaptığı açıklamada, hava koşulları nedeniyle Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerini ertelemek zorunda kaldıklarını belirtti. Hallaç, ilçeye değer katmak adına farklı etkinlikler düzenlediklerini vurgulayarak, Nemrut turuna katılan gençlerle birlikte oldukça hareketli ve keyifli bir gün geçirdiklerini dile getirdi.

Hallaç, Kahta’nın zengin turizm potansiyeline dikkat çekerek herkesi bu tarihi mekanları ziyaret etmeye davet etti.

Elazığ’dan gelen Burcu Şahin, Nemrut Dağı’nda eşsiz bir atmosfer yaşadıklarını ifade ederken, Firdevs Aslan da Türkiye’nin doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi yapılarıyla da dikkat çekici olduğunu belirtti. Aslan, Nemrut Dağı’nın oluşumu ve taşların nasıl taşındığı gibi detaylara hayranlıkla yaklaştığını dile getirdi.

Ziyaretçiler, müzik eşliğinde güneşin batışını izleyerek unutulmaz bir deneyim yaşadılar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP