DOLAR 34,0189 -0.02%
EURO 37,8584 -0.04%
ALTIN 2.820,20-0,16
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

ASSAN Group Savunma’nın Komando Havanı Üretimi
6 okunma

ASSAN Group Savunma’nın Komando Havanı Üretimi

ABONE OL
16 Eylül 2024 14:12
ASSAN Group Savunma’nın Komando Havanı Üretimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ASSAN Group Savunma, uçak bombaları, ağır silahlar ve mühimmat üretimi projeleri ile muharebe araçları için parça ve alt sistemlerin üretimi alanlarında faaliyet göstermektedir. Şirket, ilk kez tamamen kendi tasarımı olan bir ürünü, güvenlik güçlerinin envanterine kazandırma aşamasına gelmiştir.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında 60 milimetrelik Komando Havanı silahlarına ihtiyaç duyulmuştur. ASSAN Group Savunma, bu ihtiyacı karşılamak üzere görevlendirilmiştir.

Komando Havanı, mobilitesi yüksek komando birliklerinin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmıştır. Silah, terörle mücadele, konvansiyonel ve müşterek harekatlarda yakın mesafe ateş desteği sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

  • Komando Havanı ile 2000 metreye kadar atış imkanı sağlanmaktadır.
  • Silah, farklı tiplerde mühimmat kullanabilme özelliğine sahiptir.
  • Havanın hızlı atış yapabilme özelliği ve doğru nişangah sistemi bulunmaktadır.
  • Özel namlu çeliği kullanılarak havanın uzun bir servis ömrü vardır.

ASSAN Group Savunma’nın geliştirdiği Komando Havanı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanı sıra dünyanın diğer orduları tarafından da kullanılabilecek niteliktedir. Şirket, 60 milimetrelik havanın yanı sıra daha büyük kalibreli havan ve top sistemlerinin üretimini de planlamaktadır.

Havanlar, Türk Silahlı Kuvvetleri birlikleriyle yurt içi ve yurt dışı operasyonlarda görev yapacak şekilde tasarlanmıştır. ASSAN Group Savunma, bu projenin yanı sıra daha büyük kalibreli havanlar için çalışmalarını sürdürmekte ve mühimmat üretme kabiliyetine sahiptir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP