DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Arkeolojik Kazılar ve Keşfedilen Tarihi Değerler
48 okunma

Arkeolojik Kazılar ve Keşfedilen Tarihi Değerler

ABONE OL
25 Haziran 2024 17:12
Arkeolojik Kazılar ve Keşfedilen Tarihi Değerler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arkeolojik Kazılar

Düzce Belediyesi tarafından desteklenen Konuralp Müze Müdürlüğü Başkanlığı tarafından yürütülen arkeolojik çalışmalar, tarihi milattan önce 3. yüzyıla uzanan antik kentte 2019 yılından bu yana aralıksız olarak devam etmektedir. Batı Karadeniz’in en eski yerleşim birimi olarak bilinen antik kent, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izniyle ziyarete açılmıştır.

Ziyaretçi Akını

Antik kent, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Belediyenin lojistik destekleri sayesinde ziyaretçiler, tarihi yapıları gezip, tiyatro basamakları, koridorlar ve Aslanlı Mozaik gibi öne çıkan yapıları görebilmektedir. Yıl sonuna kadar restorasyon çalışmalarına başlanması planlanmaktadır.

Keşfedilen Tarihi Değerler

Arkeologlar tarafından yapılan kazılarda antik tiyatro, surlar, su kemerleri ve Roma Köprüsü gibi yapılar gün yüzüne çıkarılmaktadır. Tiyatro bölümündeki kazılarda Yunan mitolojisine ait heykeller ve kabartmalar ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca, yapılan kazılar sonucunda tiyatronun geçmişte farklı amaçlarla kullanıldığı ve Osmanlı döneminden itibaren yerleşim alanı olarak hizmet verdiği tespit edilmiştir.

Antik kentte görev alan 10 arkeolog ve Düzce Belediyesi tarafından desteklenen 60 kişilik personel ve ekipmanla gerçekleştirilen çalışmalar, 5 yıldır aralıksız devam etmektedir. Yıl sonunda kazı çalışmalarının tamamlanarak restorasyon sürecine geçilmesi hedeflenmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP