DOLAR 33,9817 -0.06%
EURO 37,8209 0.27%
ALTIN 2.737,920,36
İstanbul
26°

AÇIK

13:08

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Ardahan’ın Yüksek Rakımlı Bölgelerinde Yazın Soğuk Geçiyor
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Ardahan’ın Yüksek Rakımlı Bölgelerinde Yazın Soğuk Geçiyor
30 okunma

Ardahan’ın Yüksek Rakımlı Bölgelerinde Yazın Soğuk Geçiyor

ABONE OL
24 Temmuz 2024 14:34
Ardahan’ın Yüksek Rakımlı Bölgelerinde Yazın Soğuk Geçiyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ardahan’ın Göle İlçesi ve Çullu Köyü Yazın Soğuk Geçiyor

Türkiye’nin sıcaklık rekorları kırıldığı şu günlerde, Ardahan’ın yüksek rakımlı bölgeleri serin havasıyla dikkat çekiyor. Göle ilçesi ve Çullu köyünde ölçülen düşük sıcaklık, Türkiye genelinde en serin noktalardan biri olarak kaydedildi. Geceleyin hava sıcaklığı 6,2 dereceye kadar düşerken, Çullu köyünde ise termometreler 7,2 dereceyi gösterdi.

Göle’de Akşamları Sobalar Yanıyor

Ardahan’ın Göle ilçesinde, akşam saatlerinde sokaklarda sobaların dumanı tütmeye başlıyor. Cadde ve sokaklarda çay keyfi yapmak isteyenler, sobanın sıcaklığını tercih ediyor. Köy sakinlerinden Mehmet Kanbur, “Bu yazın ortasında bile üşüyoruz, hem gündüz hem gece soba yakıyoruz. Son günlerde artan yağmur da soğuk havayı iyice hissettiriyor.” ifadelerini kullandı. Medet Çağır da benzer şekilde soğuk hava nedeniyle hala kalın giysilerle dolaştıklarını ve akşamları soba etrafında toplandıklarını belirtti.

Muş’ta Yaylalarda Soba İhtiyacı

Muş’un yüksek rakımlı yaylalarında konaklayan göçerler, temmuz ayında bile soba ihtiyacı hissediyor. Gündüzleri kalın giysilerle dolaşan göçerler, akşamları çadırlarda kurdukları sobaların etrafında ısınmaya çalışıyor. Yaylalarda yaşayan Fatma Yıldırım, “Batı illerinde sıcaktan şikayet edenlere inanmıyorlar, ama biz hala soba yakıyoruz. Yayladan inene kadar da yakmaya devam edeceğiz.” dedi. Ahmet Aslan da “Burada hava gerçekten çok soğuk, batı illeriyle kıyaslamak mümkün değil.” şeklinde konuştu.

Çaldıran’da Yazın Bile Soğuk

Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Bezirhane Mahallesi’nde temmuz ayında en düşük sıcaklık 6,1 derece olarak ölçüldü. Mahalle sakinleri, akşamları üşümamak için kalın kıyafetlerle dolaşıyor. Mahalle Muhtarı Mehmet Çakan, “Burada kışın çok zor geçtiğini, hava sıcaklığının eksi 40 dereceye kadar düştüğünü” belirtirken, mahalle sakinleri de yaz mevsiminde bile soba yakarak ısınma ihtiyacı hissettiklerini dile getirdiler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP