DOLAR 34,2765 0.05%
EURO 37,3715 -0.09%
ALTIN 2.910,25-0,23
İstanbul
18°

AÇIK

12:55

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Filistin Dayanışma Eylemleri
  • ADIM HABER
  • Gündem
  • Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Filistin Dayanışma Eylemleri
18 okunma

Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Filistin Dayanışma Eylemleri

ABONE OL
4 Ekim 2024 11:57
Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Filistin Dayanışma Eylemleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu çatısı altında kurulan Filistin dayanışma platformları, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla 60’tan fazla şehirde düzenlenecek yürüyüşlerle seslerini duyuracak.

Gazze’ye destek içeren döviz ve pankartlar ile Türk ve Filistin bayraklarının taşınacağı eylemlere çeşitli meslek grupları da destek verecek.

Filistin Dayanışma Platformlarından Metin Mahitapoğlu’nun Açıklamaları:

Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mahitapoğlu, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırılarının insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla eylemler düzenleyeceklerini belirtti. Mahitapoğlu, İsrail’in saldırılarını artırmasının arkasında ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği gibi ülkelerden aldığı destek olduğunu vurguladı.

“7 Ekim’in yıl dönümü. Bundan dolayı da Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşları olarak hem Filistin’e destek hem soykırıma itiraz hem de Amerika başta olmak üzere İngiltere, Almanya, Fransa, Hindistan ve tüm bu vahşete ortak olanları ifşa etmek için meydanlarda olacağız.”

İl Bazında Eylem Planları:

  • Anadolu Filistin Dayanışma Platformu, 60 ilde netleşen eylem planlarıyla 81 ili kapsayacak şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
  • 6 Ekim’de planlanan yürüyüşlerle Filistin’e destek, İsrail ve destekçilerine lanet protestoları gerçekleştirilecek.

Ankara’daki Yürüyüş:

6 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek yürüyüşün Kurtuluş Parkı’ndan Anadolu Meydanı’na kadar devam edeceğini belirten Mahitapoğlu, Ankara Filistin Dayanışma Platformuna (ANFİDAP) mensup sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek Türkiye ve dünyaya mesajlarını ileteceklerini ifade etti.

“1 milyona yakın katılım bekliyoruz. Toplumun bütün kesimlerine, tüm siyasi partilere, derneklere, sendikalara ulaşabildiğimiz kadar ulaştık. Burada Anadolu toplumunun ortak bir paydasını oluşturmaya çalışıyoruz. Alevi derneklerimiz, cumhuriyetçi kadınlarımız, tarikat mensuplarımız yürüyüşümüze gelecek. Artık bu bir insanlık meselesi. Vicdanı olan bütün insanları ailecek bu yürüyüşe davet ediyoruz.”

Ankara’da 40’a yakın sivil toplum kuruluşunun bulunduğunu belirten Mahitapoğlu, şimdiye kadar 400’den fazla Filistin’e destek eylemi gerçekleştirdiklerini paylaştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP