DOLAR 34,0379 0.04%
EURO 37,9568 0.23%
ALTIN 2.822,66-0,08
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:35

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Ahlat Millet Bahçesi’nde Van Gölü Kutlamaları
14 okunma

Ahlat Millet Bahçesi’nde Van Gölü Kutlamaları

ABONE OL
24 Ağustos 2024 17:38
Ahlat Millet Bahçesi’nde Van Gölü Kutlamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van Gölü’nün bulunduğu Çarho mevkiinde, Sultan Alparslan Otağı’nın da bulunduğu Recep Tayyip Erdoğan Ahlat Millet Bahçesi, Van Gölü kutlamaları kapsamında birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen ziyaretçiler, bu etkinliklerle tarihi ve kültürel bir deneyim yaşama fırsatı buluyor.

Okçuluk ve Atlı Okçuluk Gösterileri

Okçular Vakfı tarafından düzenlenen etkinliklerde, ziyaretçiler ecdadın yaşadığı savaşlarda kullandığı aletleri deneyimleme şansı elde ediyor. Eğitmenler eşliğinde atlı okçuluk, okçuluk ve diğer gösteriler izlenirken, ziyaretçiler bölgesel kıl çadırları ve stantları gezip farklı illerin kültürleri hakkında bilgi ediniyorlar.

Geleneksel Oyunlar ve Kültürel Tanıtımlar

Çocuklar için düzenlenen geleneksel oyunlar, ziyaretçilere nostaljik bir atmosfer sunarken, Ahıska Türkleri tarafından kurulan çadırda yöresel kıyafetlerle misafirlere kültürlerini tanıtıyorlar. Ayrıca dev Türk ve Filistin bayraklarının açıldığı alanda gururlu ve neşeli anlar yaşanıyor.

Okçuluk Deneyimi ve Ziyaretçi Görüşleri

Okçuluk stantlarına ilgi gösteren ziyaretçiler, ata sporlarının ruhunu hissederek ok atışları yapıyorlar. Ziyaretçilerden Harun Akışık, atalarının topraklarını görmek ve geçmişin ruhunu yaşamak amacıyla etkinliğe katıldıklarını belirtiyor. Zühra Akışık ise buradaki atmosferin önemine vurgu yaparak, tüm insanların benzer deneyimleri yaşaması gerektiğini ifade ediyor.

Ahıska Türkleri Kültür Tanıtımı

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Türkiye Temsilcisi İbrahim Ağa, Ahıska Türklerinin dünya genelindeki durumunu ve Türkiye’deki faaliyetlerini anlatarak, Ahıska Türklerinin kültürlerini bölgesel ve Türkiye geneline tanıtmaya çalıştıklarını belirtiyor. Ahıska Türklerinden Elif İzzet ise Türkiye’ye geldikten sonra yaşadığı deneyimi paylaşarak, Ahıska Türklerinin tarihini ve yaşadıkları sürgünleri ziyaretçilere aktarıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP