DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
26°

AÇIK

13:05

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Ağrı Dağı Doğa Sporlarının Gözdesi
12 okunma

Ağrı Dağı Doğa Sporlarının Gözdesi

ABONE OL
1 Eylül 2024 15:11
Ağrı Dağı Doğa Sporlarının Gözdesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yurdun en yüksek noktası olan 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı, yaz aylarında Türkiye ve yurtdışından birçok doğa tutkununu ağırlıyor. Dağ, Türkiye’nin İran, Nahçıvan ve Ermenistan sınırlarında bulunmaktadır. Ağrı Dağı, kültürel zenginlikleri ve doğa sporları için sunduğu imkanlarla tercih edilmektedir.

Doğa Sporcuları için İdeal Bir Rota

Iğdır ile Ağrı arasında bulunan dağın zirvesine ulaşmak isteyen sporcular, genellikle tırmanışa birkaç gün önceden gelerek Iğdır veya Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde konaklamaktadırlar. Tırmanış öncesinde bölgeyi keşfetmek isteyen sporcular, Tuzluca ilçesindeki Tuz Mağaraları ve Gökkuşağı Tepeleri gibi doğal güzellikleri ziyaret etmektedirler.

Kültürel Geziler ve Doğa Tutkunları için Çekici Rotalar

Son yıllarda popülerlik kazanan Tuz Mağaraları ve renkleriyle büyüleyen Gökkuşağı Tepeleri, dağcıların ve doğa tutkunlarının uğrak noktaları arasında yer almaktadır. Türkiye Dağcılık Federasyonu antrenörü Cengiz Erdener, bölgenin dağcılık sporuna uygun olduğunu vurgulayarak, sporcuların dinlenip çevredeki güzellikleri keşfettikten sonra tırmanışa başladıklarını belirtmektedir.

Iranlı Mehdi Meimendi ise Ağrı Dağı’na tırmanmadan önce bölgenin doğal güzelliklerini gezdiklerini ve özellikle Gökkuşağı Tepeleri ve Tuz Mağaraları’nı çok beğendiklerini ifade etmektedir. Meimendi, Türk birliğinin hissedildiği bu güzel coğrafyada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP