DOLAR 34,1016 0.03%
EURO 37,9533 0.1%
ALTIN 2.816,960,04
İstanbul
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:18

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

Adaören Kalesi’nde İncelemeler
2 okunma

Adaören Kalesi’nde İncelemeler

ABONE OL
18 Eylül 2024 16:03
Adaören Kalesi’nde İncelemeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaymakam Vedat Yılmaz, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Bozkurt ve Belediye Başkanı Özer Kasap, Adaören Kalesi’nde yüzey araştırmaları yapmak üzere bir araya geldi. Prof. Dr. Bozkurt, aynı zamanda bu çalışmanın başkanı olarak ekibi yönetti.

Kaymakam Yılmaz incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, kale ziyaretinden büyük etkilendiğini belirtti. Adaören Kalesi’nin Ankara Kalesi’nden sonra en nitelikli ve orijinal yapısını koruyan kalelerden biri olduğunu vurgulayan Yılmaz, kaleyi çok etkileyici bir vadinin üzerinde konumlandığına dikkat çekti.

Adaören Kalesi’nin gelecekte yapılacak arkeolojik kazılar ve restorasyon çalışmalarıyla, Kirmir Çayı üzerinde yer alan doğa harikası vadilerin turizme kazandırılmasının önemli olacağını belirten Yılmaz, “Hatta hocamızın iddialı bir sözü var, ben de katılıyorum Ihlara Vadisi’nden bile daha güzel bir vadi.” şeklinde konuştu.

Beypazarı’nı turizmde daha da ön plana çıkarmak amacıyla önemli bir adım attıklarını belirten Yılmaz, Prof. Dr. Bozkurt ve ekibine verdikleri destekten bahsederek, “Bugün de Tolga hocamızdan alan ve kale konusunda bilgi sahibi olduk. Desteğimiz onlarla olacak.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Kasap da Adaören Kalesi’ni ziyaret etme fırsatı bulduğunu dile getirerek, vadinin ve doğanın muhteşem olduğunu vurguladı. Arkeolojik çalışmaların turizme büyük katkı sağlayacağını belirten Kasap, kazı çalışmalarının başarılı olacağına inandığını söyledi.

Prof. Dr. Tolga Bozkurt ise Ankara ve kuzey batı ilçelerinde yaklaşık 3 yıldır yüzey araştırmaları yaptıklarını ve Adaören Kalesi’nde Tabanlıoğlu Kalesi olarak da bilinen eski bir kale yapılanması olduğunu açıkladı. Bozkurt, önümüzdeki dönemde elde ettikleri tespitleri Kültür ve Turizm Bakanlığı kazı sonuçları ve akademik çalışmalarında yayınlayacaklarını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP