DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

ABD İsrail’e Silah ve Mühimmat Gönderimini Onayladı
41 okunma

ABD İsrail’e Silah ve Mühimmat Gönderimini Onayladı

ABONE OL
19 Haziran 2024 19:30
ABD İsrail’e Silah ve Mühimmat Gönderimini Onayladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Başbakanlık Ofisinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ABD’nin İsrail’e silah ve mühimmat gönderimini onayladığı belirtildi. ABD’nin İsrail Büyükelçisi Jack Lew, Başbakan Netanyahu’ya bu konuda bilgi verdi.

Netanyahu Talimat Verdi

Açıklamada, Başbakan Netanyahu’nun gönderimin gerçekleşmesi için İsrailli yetkililere ABD’li mevkidaşlarıyla iş birliği yapma talimatı verdiği vurgulandı. Netanyahu, teslimatın hızlı bir şekilde gerçekleşmesini beklediğini belirtti.

ABD Yardımlarındaki Değişim

ABD’nin son aylarda İsrail’e silah ve mühimmat yardımlarını durdurma kararı alması, İsrail ile ABD arasında gerilime neden olmuştu. Başbakan Netanyahu, ABD’nin en yakın müttefiki olan İsrail’in bu yardımlara ihtiyacı olduğunu vurgulamıştı.

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları Devam Ediyor: 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırılarda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bildiriliyor. Sivil altyapıya da zarar veren saldırılar uluslararası toplumun dikkatini çekiyor.

ABD Temsilciler Meclisi’nin Kararı: 8 Mayıs’ta alınan kararla İsrail’e yapılan silah tedarikinin durdurulduğu açıklanmıştı. Ancak son gelişmelerle beraber ABD’nin bu kararını gözden geçirdiği belirtiliyor.

Ölü ve Yaralı Sayıları: Saldırılar sonucunda en az 37 bin 396 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve 85 bin 523 kişinin yaralandığı rapor edildi. Enkaz altında kalan insan sayısının ise halen belirsiz olduğu ifade ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP