DOLAR 34,0022 -0.19%
EURO 38,0570 0.36%
ALTIN 2.828,500,93
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:14

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Giresun’un Tatlı Lezzetleri
114 okunma

Giresun’un Tatlı Lezzetleri

Giresun'un yöresel lezzetlerinden tatlıları keşfedin! Fındıklı, pekmezli ve daha fazlasıyla damaklarınıza şölen yaşatın. Giresun mutfağının eşsiz tatlarını keşfedin!

ABONE OL
17 Mart 2024 12:52
Giresun’un Tatlı Lezzetleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Giresun’da üretilen tombul fındıkla lezzetlendirilen sütlü kadayıf ve coğrafi işaret tescilli fındık ezmeli kadayıf tatlısı ramazanda damakları tatlandırıyor. Kentte yıl boyunca üretilen kadayıf tatlısının tüketimi, yaz mevsiminde turist ve gurbetçilerin, ramazanda ise yöre halkının ilgisiyle artıyor.

Geleneksel Tatlı: Fındık Ezmeli Kadayıf

Kadayıf ve fındık ezmesinin yoğurulup kıvam verilmesiyle üretilen fındık ezmeli kadayıf tatlısı, Giresun Ticaret ve Sanayi Odasının başvurusu üzerine 2021’de Türk Patent ve Marka Kurumunca tescil edildi. Yoğun fındık kıvamıyla ön plana çıkan bu lezzet, kentin en çok rağbet gören tatlıları arasında yerini aldı.

Usta Ellerden Çıkan Sütlü Kadayıf

Sütlü kadayıf ise kıyılmış fındık, süt ve tereyağı kullanılarak yapılıyor. İçerisine ve üst kısmına kıyılmış fındık katılıp hazırlanan tatlı, az sayıda usta tarafından istenilen lezzet ve kıvamda üretiliyor.

Geleneksel Lezzetin Taşıyıcısı: Ömer Patar

Bulancak ilçesinde 49 yıllık kadayıf ustası Ömer Patar, dede mesleğini sürdürdüğünü söyledi. Mesleği babasından öğrendiğini ifade eden Patar, çeyrek asra yakındır işini severek yaptığını belirtti.

Ramazan Ayında Yoğun İlgi

Ramazanda tatlı satışları normalin 4 katına çıkıyor. Bu ay tam kapasite üretimle çalışan ustalar, tatlı tutkunlarının beğenisini kazanıyor. Ramazandaki fındık ezmeli kadayıf tatlısı ve sütlü kadayıf tüketimi oldukça artıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP