Çam ağaçları ile çevrili ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çeken bu gölet, yürüyüş ve bisiklet yolları ile piknik alanları sayesinde çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Şehir merkezine sadece 12 kilometre mesafede bulunan bu doğal güzellik, son zamanlarda su seviyesinin kıyıdan yaklaşık 50 metre çekilmesi ile dikkat çekiyor. Suların çekildiği alan ve oluşan adacıklar, dron ile görüntülendi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, göletteki su seviyesinin dip seviyelere indiğini belirtti. Özçelik, bu bölgedeki barajların büyük bölümünün de kuruyarak dip seviyeleri gördüğünü ifade etti.
Geçtiğimiz hafta sonu bölgede gerçekleşen yağışlar, kentsel alanlarda su baskınlarına yol açarken, zemin nemini bir miktar artırdı. Ancak bu yağışlar, baraj seviyelerini yükseltecek ölçüde değildi. Kış aylarında beklenen yağışlarla baraj ve göletlerdeki su seviyelerinin bir miktar artması umuluyor. Ancak, bahar yağışlarının düşük olması ve kuraklığın gelecek yıl da devam etmesi durumunda, kuraklığın etkileri daha fazla hissedilebilir.
Kuraklık etkilerini yoğun hisseden şehirlerde gereken önlemlerin alınması gerektiğini belirten Özçelik, “Bölgedeki birçok baraj ve gölet şu an su alınamaz durumda. Eğer tedbir alınmazsa, sadece içme suyu değil, sulama ve enerji temini noktasında da zorluklar yaşanabilir.” diye uyardı.
GÜNDEM
14 gün önceGÜNDEM
16 gün önceGÜNDEM
19 gün önceYAŞAM
27 gün önceYAŞAM
27 gün önceYAŞAM
27 gün önceYAŞAM
29 gün önce