DOLAR 34,2906 0%
EURO 37,0993 0.19%
ALTIN 3.022,16-0,23
İstanbul
16°

AÇIK

18:15

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

İzmir depreminde oğlunu kaybeden babanın başlattığı iyilik hareketi Hatay’a uzandı
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • İzmir depreminde oğlunu kaybeden babanın başlattığı iyilik hareketi Hatay’a uzandı
1 okunma

İzmir depreminde oğlunu kaybeden babanın başlattığı iyilik hareketi Hatay’a uzandı

ABONE OL
28 Ekim 2024 17:04
İzmir depreminde oğlunu kaybeden babanın başlattığı iyilik hareketi Hatay’a uzandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde yıkılan Doğanlar Apartmanı’nın enkazından eşi ve 3 kızıyla kurtarılan Perincek, hastanede hayatını kaybeden 7 yaşındaki oğlu Umut’un adını yaşatmak için kurduğu YUVA aracılığıyla aynı kaderi yaşadığı afetzedelerin yardımına koştu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen illerde gönüllülerin desteğiyle çeşitli çalışmalar yapan vakfın son durağı Hatay oldu.

Perincek ve gönüllüler, kentteki konteyner kentlerde kalan çocuklara kitap ulaştırdı, İskenderun ilçesindeki Suçıkağı Paşakaraca İlkokulu/Ortaokulu’ndaki öğrencilere kırtasiye malzemesi hediye etti.

Vakıf tarafından Defne ilçesindeki Kazım Karabekir Ortaokulu’nda da kütüphane oluşturuldu.

Yaklaşık 2 bin kitapla donatılacak “Umut” adı verilen kütüphane, İzmir depreminin 4. yılında 30 Ekim’de düzenlenecek törenle öğrencilerin kullanımına açılacak.

“Onlardaki gülüş ve pozitif enerji bize yansıyor”

Elektrik elektronik mühendisi 48 yaşındaki Oğuz Perincek, AA muhabirine, depremden psikolojik olarak en çok çocukların etkilendiğini söyledi.

Çocukların eğitimlerine destek olmayı amaçladıklarını belirten Perincek, “Aklımıza gelen tüm kırtasiye malzemelerini getirmeye çalıştık. 100’den fazla öğrenciye ulaşma şansımız oldu.” dedi.

Perincek, öğrencilere çanta, kalem, defter, boyama kitabı gibi birçok ürün ulaştırdıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Çocuklara verebileceğimiz küçük bir çanta, kalem onlar için çok anlamlı. Onlardaki gülüş ve pozitif enerji bize yansıyor. Depremde oğlumu kaybettim ama başka çocukları mutlu ettiğimizde bir nebze olsun acımız hafiflemiş oluyor. Hatay’da elimizden gelen desteği sağladık.”

Yardım çalışmalarını sürdüreceklerini anlatan Perincek, vakıf olarak İzmir depreminin 4. yılında Hatay’da olma kararı aldıklarını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP