DOLAR 34,2406 0.06%
EURO 37,0553 0.08%
ALTIN 3.015,500,79
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

18:21

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

İstanbul’da 112 Acil Çağrı Merkezi Skandalı: Bebek Ölümleri ve Haksız Kazanç İddiaları
  • ADIM HABER
  • Sağlık
  • İstanbul’da 112 Acil Çağrı Merkezi Skandalı: Bebek Ölümleri ve Haksız Kazanç İddiaları
4 okunma

İstanbul’da 112 Acil Çağrı Merkezi Skandalı: Bebek Ölümleri ve Haksız Kazanç İddiaları

ABONE OL
21 Ekim 2024 13:54
İstanbul’da 112 Acil Çağrı Merkezi Skandalı: Bebek Ölümleri ve Haksız Kazanç İddiaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Skandalın Detayları

İstanbul’da, 112 Acil Çağrı Merkezi ile iş birliği yaparak, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelere sevk edip ölümlerine neden oldukları iddiasıyla 22’si tutuklu 47 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İddianame, 1399 sayfadan oluşmakta ve suça konu olan 197 eylemi detaylandırmaktadır.

İddianamenin içeriğinde, 18 Aralık 2023’te Bağcılar Özel Şafak Hastanesi’nde gerçekleşen bir tüp mide ameliyatı sonrası S.A. adlı hastanın hayatını kaybetmesi dikkat çekmektedir.

Diploması Askıda Olan Doktorun Yaptığı Ameliyat

İddianameye göre, diploması askıda olan Dr. E.V., ruhsatı iptal edilen hastanede ameliyat ettiği hastanın ölümüne neden oldu. Şüpheli Murat Mantuş’un konuşmalarında:

  • E.O: “Abi dün ölmüş mide ameliyatında birisi, iki gün önce ameliyat olmuş. E.V. yapmış.”
  • Şüpheli Murat Mantuş: “Eee yani?”

Usulsüzlükler ve Rüşvet Teklifleri

Bağcılar Özel Şafak Hastanesi’nde işletme müdür yardımcısı olan M.K, genel cerrahi uzmanı A.F.Y’ye, E.V’nin ameliyatına katılması için para teklif etti. Ancak A.F.Y. bu teklifi kabul etmedi.

Şüpheliler arasında geçen konuşmalarda, E.V’nin ameliyatları başka bir doktorun üzerinden yaptığı ve bu ameliyatlarda usulsüz bir şekilde farklı doktorun kaşesini kullandığı belirtildi. Amaç, ileride bir sorun yaşanması halinde ameliyatlara katılmadığını iddia etmekti.

Kamera Kayıtları ve Soruşturma

Ameliyatın ardından S.A’nın ölümüyle ilgili polis merkezine şüpheli ölüm evrakı iletildi, ancak hastaneden kamera görüntüleri talep edildiğinde “kamera görüntüsü yok” yanıtı alındı.

İddianamede, hastaneye para ödediği için Dr. E.V’nin ameliyatlarına göz yumulduğu, bu nedenle hastaların canlarının tehlikeye atıldığı vurgulandı.

Dr. E.V’nin Savunması

Dr. E.V, 2015’teki obezite cerrahisi nedeniyle meslekten men edildiğini, ancak pandemide bu cezanın kaldırıldığını iddia etti. Eylül 2023’te yeniden men edildiğini belirten E.V, bu süre zarfında ameliyatlara katılmadığını, sadece izleyici olduğunu savundu.

E.V, “S.A’nın tüp mide ameliyatını ben yapmadım. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP