DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

15:53

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

İstanbul’da 9 Özel Hastanenin Ruhsatı İptal Edildi
4 okunma

İstanbul’da 9 Özel Hastanenin Ruhsatı İptal Edildi

ABONE OL
20 Ekim 2024 07:48
İstanbul’da 9 Özel Hastanenin Ruhsatı İptal Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olayın Arka Planı

112 Acil Çağrı Merkezi’ndeki bazı çalışanların, bebek acil hastalarını önceden belirlenen özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden oldukları ve bu yolla haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturmada önemli bir adım atıldı. İstanbul’daki 9 özel hastanenin ruhsatlarının iptal edildiği bilgisi verildi.

Sağlık Bakanlığı’nın Yazısı

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, “Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın 28 Eylül 2024 tarihli inceleme raporu ve ekleri ile rapora istinaden Bakanlık makamından alınan 18 Eylül 2024 tarihli onay gereği, yazı ekinde yer alan makam onayları doğrultusunda işlem yapılması” talep edildi.

Ruhsatları İptal Edilen Hastaneler

Soruşturma kapsamında Özel Avcılar Hospital, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Birinci Hastanesi, Özel Güney Hastanesi, Özel Bağcılar Medilife Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Özel Reyap İstanbul Hastanesi, Özel Şafak Hastanesi Bağcılar ve Özel Silivri Kolan Hospital olmak üzere 9 hastanenin ruhsatlarının iptal edildiği bildirildi.

Kararın Uygulanması

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri, polis eşliğinde ilgili hastanelere giderek ruhsat iptali kararını hastane yönetimlerine tebliğ etti. Tebligatın ardından bazı hastanelerin tabelalarının söküldüğü gözlemlendi. Polis ekipleri, hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Hasta Sevk İşlemleri

Ruhsat iptali sonrasında, özellikle yenidoğan ve durumu ciddi olan hastaların kamu hastanelerine sevk edilmesi için çalışmalar başlatıldı. Müdürlük koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, hastalar ambulanslarla nakledilmeye başladı. Bazı hasta yakınları ise durumu ağır olmayan hastalarını kendi imkanlarıyla evlerine götürdü.

Halkın Tepkisi ve Mağdur Aileler

Ruhsatları iptal edilen hastanelerde daha önce tedavi gören veya yakınlarını kaybeden aileler hastane önlerinde toplanarak tepkilerini dile getirdi. Özel Avcılar Hospital’da torunu tedavi gören bir kadın, torununun hastanede durumunun kötüleştiğini ancak eve götürdüklerinde iyileştiğini belirtti.

Anne Nazlı Ahi’nin Acı Hikayesi

Özel Güney Hastanesi’ne gelen Nazlı ve Mesut Ahi çifti, 2023’te bebeklerinin 3 gün boyunca hastanede tutulduğunu, daha sonra Bağcılar Medilife Hastanesi’ne sevk edildiğini aktardı. Anne Nazlı Ahi, “Çocuğumun kendisine gösterilmediğini ve toplamda 6 gün hastanede kaldığını” ifade ederek, “Çocuğum parçalansın istemedim. Şikayetçiyim ve davanın peşini bırakmayacağım.” dedi.

Diğer Mağduriyetler

Özel Avcılar Hospital’da dünyaya gelen bebeği yoğun bakımda olan Ercan Gökdoğan, bebeğinin sağlığının yerinde olduğunu belirterek başka bir hastaneye sevk işlemlerini tamamladıklarını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP