DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

15:53

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Lübnan Türkmen Derneklerinden Türkiye’ye Teşekkür Mesajı
  • ADIM HABER
  • Gündem
  • Lübnan Türkmen Derneklerinden Türkiye’ye Teşekkür Mesajı
4 okunma

Lübnan Türkmen Derneklerinden Türkiye’ye Teşekkür Mesajı

ABONE OL
20 Ekim 2024 07:26
Lübnan Türkmen Derneklerinden Türkiye’ye Teşekkür Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lübnan’daki Türkmen Derneklerinden Ortak Bildiri

Lübnan’daki Türkmen dernekleri, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına karşı bir araya gelerek ortak bir bildiri yayımladı. Bildiride, Lübnan Türk Kültür Derneği, Lübnan Türk Kardeşlik Derneği, Duris Hayır İşi Türkmen Derneği, Havara Kalkınma Türkmen Derneği ve Trablus Türkmen Derneği gibi çeşitli kuruluşların imzası bulunuyor. Dernekler, Lübnan’ın karşı karşıya olduğu savaşın etkilerinin tüm ülke genelinde hissedildiğine dikkat çekerek, ulusal birlik ve dayanışmanın önemini vurguladı.

Türkiye’ye Övgü ve Destek Teşekkürü

Bildiride, Türkiye’nin Lübnan’a yönelik samimi desteği ve dayanışması için teşekkür edildi. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Lübnan halkına yönelik sürekli ve anlamlı yardımlar sağladığı ifade edildi. Bu yardımların, 2006 savaşından sonra Lübnan’da okulların yeniden inşası, sağlık merkezlerinin kurulması gibi projelerle daha da belirgin hale geldiği belirtildi.

Türkiye’nin Liderliğinde Gerçekleştirilen Projeler

  • İsrail’in yıktığı okulların yeniden inşası
  • Hastane ve sağlık merkezlerinin kurulması
  • Lübnan’ın farklı bölgelerinde çeşitli kalkınma projeleri

Bu projelerin, özellikle 2019 sonunda başlayan ekonomik kriz döneminde Lübnan halkının yanında olmayı hedeflediği ve bu süreçte Türkiye’nin, İsrail saldırılarının başlamasından sonra ilk yardım elini uzatan ülkeler arasında olması nedeniyle takdir edildiği belirtildi.

Türkiye’nin Lübnan’a Destekleri

Bildiride, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Lübnan halkına verdiği desteği her platformda açıkça dile getirdiği ve bu desteğin TİKA, Büyükelçilik ve diğer Türk kurumları aracılığıyla somut hale geldiği vurgulandı. Türkmen dernekleri, Türkiye’nin bu yardımlarından dolayı duydukları gurur ve minnettarlığı ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP