DOLAR 34,2923 0.5%
EURO 37,2174 0.42%
ALTIN 2.985,721,08
İstanbul
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:54

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Bakir İzetbegoviç: Aliya İzetbegoviç’in Filistin Davasına Desteği ve Etkisi
  • ADIM HABER
  • Dünya
  • Bakir İzetbegoviç: Aliya İzetbegoviç’in Filistin Davasına Desteği ve Etkisi
1 okunma

Bakir İzetbegoviç: Aliya İzetbegoviç’in Filistin Davasına Desteği ve Etkisi

ABONE OL
18 Ekim 2024 12:11
Bakir İzetbegoviç: Aliya İzetbegoviç’in Filistin Davasına Desteği ve Etkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aliya İzetbegoviç ve Filistin Davası

Demokratik Eylem Partisi (SDA) Genel Başkanı Bakir İzetbegoviç, babası Aliya İzetbegoviç’in Filistin davasına olan duyarlılığını ve duruşunu vurgulayarak, “Biri Bosna Hersek’te özgürlük mücadelesi verirken diğeri, Filistinlilerin özgürlüğü ve Filistin devleti için savaşıyordu,” dedi. Aliya İzetbegoviç, bağımsız Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı olarak hayatını Müslüman Boşnakların özgürlük mücadelesine adamıştı.

Aynı zamanda, Aliya İzetbegoviç’in eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat’a yazdığı ve Bosna Hersek Devlet Arşivi’nde bulunan mektuba Anadolu Ajansı (AA) ilk kez ulaştı. 13 Kasım 1995 tarihli mektupta, İzetbegoviç, Filistin Bağımsızlık Günü’nü tebrik ederek, “Yıllardır süren mücadelenizde halkınız azim gösterdi ve siyasi liderliğiniz, ulusal hedefler konusunda net bir vizyona sahip,” ifadelerini kullandı.

İzetbegoviç ve Arafat Arasındaki İlişki

Bakir İzetbegoviç, babası ile Arafat arasında güçlü bir ilişki olduğunu belirterek, “Birbirlerini anlıyor ve takdir ediyorlardı,” dedi. Aliya İzetbegoviç’in 50 yıl önce Filistin’deki olaylara dair bir analiz yaptığını da ekledi. Bu analizde, İsrail’in Filistin ve Filistinlilere yönelik saldırganlığının arttığını belirtti.

Bakir İzetbegoviç, babasının Filistin ve Kudüs’te barış ve düzeni sağlamak için Müslümanları ve Arapları harekete geçmeye çağırdığını dile getirerek, İsrail ile ilgili gelecekteki durumun dramatik olacağını tahmin ettiğini söyledi.

Aliya İzetbegoviç’in Hayatı ve Mesajları

Aliya İzetbegoviç’in “Özgürlüğe Kaçışım – Hapishaneden Notlar” kitabı, gençlere tavsiye edilen önemli bir eser olarak öne çıkıyor. Bakir İzetbegoviç, babasının hayatının mesaj niteliği taşıdığını belirterek, “Küçük bir adam, büyük bir sistemi alt etti,” dedi. Aliya İzetbegoviç’in cumhurbaşkanlığı döneminde birçok zorluğun üstesinden geldiğini vurguladı.

Bakir İzetbegoviç, babasının iyi ve hoşgörülü biri olduğunu, tavsiyelerini yaşam tarzıyla gösterdiğini ve aileye büyük değer verdiğini belirtti. Ailenin en büyük değer olduğunu düşünen Aliya İzetbegoviç için en mutlu anlardan biri, ilk torununun doğumuydu.

Aliya İzetbegoviç ve Türkiye

Bakir İzetbegoviç, Türkiye ile güçlü bağlarının bulunduğunu ve babasının büyükannesinin Üsküdarlı olduğunu söyledi. Aliya İzetbegoviç’in İstanbul’u çok sevdiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı dünya çapında başarılı bir lider olarak gördüğünü belirtti.

Aliya İzetbegoviç, ölümünden kısa süre önce Erdoğan’ı yanına çağırarak Bosna Hersek’e sahip çıkmasını vasiyet etmişti. Bakir İzetbegoviç, Erdoğan’ın bu emaneti koruyacağını ve bu vasiyeti hatırlattığını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP