DOLAR 34,2489 -0.01%
EURO 37,4178 0.05%
ALTIN 2.922,480,19
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

12:55

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Borçka Karagöl: Sonbaharın Renk Cümbüşü
0 okunma

Borçka Karagöl: Sonbaharın Renk Cümbüşü

ABONE OL
15 Ekim 2024 12:10
Borçka Karagöl: Sonbaharın Renk Cümbüşü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğanın Büyüleyici Renkleri

Artvin’in Borçka ilçesine 27 kilometre mesafede yer alan ve 368 hektarlık alana sahip olan Borçka Karagöl Tabiat Parkı, sonbaharın gelişiyle birlikte ziyaretçi akınına uğruyor. Göl çevresinde sarı, turuncu ve kırmızı tonlarına bürünen ağaçların manzarası, doğaseverleri kendine hayran bırakıyor.

  • Doğanın renklerini gölde yansıyan görüntüleriyle izlemek, ziyaretçileri adeta büyülüyor.
  • Ziyaretçiler göl etrafında yürüyüş yaparak ve fotoğraf çekerek bu doğal güzelliklerin tadını çıkarıyor.

Vali Turan Ergün’ün İzlenimleri

Artvin Valisi Turan Ergün, Borçka Karagöl’ü ilk defa gezdiğini ve tabiat parkına hayran kaldığını belirtti. Ergün, “Göreve yeni başladım ve geçen hafta Şavşat Karagöl’deydik. Şimdi ise Borçka Karagöl’ü ziyaret ettik. Her biri birbirinden güzel. Artvin, ormanları ve sularıyla mükemmel bir tabiat kenti.” dedi.

Turist Yoğunluğu ve Potansiyel

Pandemi öncesi Borçka Karagöl’ün her yıl yaklaşık 1 milyon turisti ağırladığını hatırlatan Ergün, “Bu yıl Borçka Karagöl’ü ziyaret eden turist sayısı 600 bini geçti. Hedefimiz, bu sayıyı yeniden 1 milyona çıkarmak.” şeklinde konuştu. Ergün ayrıca, Artvin’in doğal güzelliklerini öne çıkaracak çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Ziyaretçi Deneyimleri

Rize’den gelen Fatma Demirkıran, “Sonbaharın farklı renk tonlarını görmek için buraya geldik. Göl çevresinde yürüyüş yaparak ve tulum eşliğinde horon oynayarak hoş vakit geçirdik.” dedi.

Bursa’dan gelen Özlem Öztürk, “Ağustos-Kasım ayları arasında mutlaka görülmesi gereken bir rota. Burası beni psikolojik olarak rahatlatıyor.” ifadelerini kullandı.

Karagöl’ü gezen ziyaretçilerden Selda Yılmaz ise, “Vatanımız adeta bir cennet, değerini bilip korumalıyız.” şeklinde görüşlerini paylaştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP