DOLAR 34,2716 0.05%
EURO 37,4240 0.06%
ALTIN 2.918,660,06
İstanbul
20°

AÇIK

05:44

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

İsrail Üssü Yerle Bir Edildi
26 okunma

İsrail Üssü Yerle Bir Edildi

ABONE OL
14 Ekim 2024 09:59
İsrail Üssü Yerle Bir Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ordusu, Hayfa kentinin güneyindeki askeri üsse Hizbullah’ın düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısında 4 askerin hayatını kaybettiğini, 7’si ağır 58 askerin de yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah’ın askeri üsse yönelik İHA’lı saldırısında yaralanan tüm askerlerin hastanelere kaldırıldığı ve ailelerine haber verildiği belirtildi.

4 İsrail Askeri Öldürüldü

Saldırıda 4 askerin yaşamını yitirdiği ve 58 askerin yaralandığı aktarılan açıklamada, yaralılardan 7’sinin durumunun kritik olduğu bildirildi.

Ölen askerlerin kimliklerinin daha sonra açıklanacağı aktarılan açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü vurgulandı.

Denizden İHA Saldırısı

Öte yandan, İsrail’in Yediot Ahranot gazetesinde, İsrail ordusuna dayandırılan haberde, Hizbullah’ın gönderdiği İHA’nın radardan kayboluncaya kadar takip edildiği belirtildi.

Haberde, Hizbullah’ın 2 İHA’yı deniz üzerinden gönderdiğine işaret edildi.

Hizbullah’tan yapılan açıklamada, Gazze’deki Filistin halkının direnişiyle dayanışmak, Lübnan ve halkını savunmak, Beyrut’taki Basta ve Nuveyri mahallelerine düzenlenen saldırılara karşılık için Hayfa kentinin güneyindeki Binyamina bölgesinde, İsrail ordusuna bağlı “Glolani Tugayı’nın eğitim üssüne İHA filosuyla” saldırı düzenlendiği ifade edilmişti.

İsrail’de Yayın Yasağı

İsrail, Genelkurmay Başkanı Halevi’nin öldüğü iddialarının ardından olaya dair yayın yasağı koydu.

İlk Kez Bu Kadar Büyük Bir Dron Saldırısı

İsrail merkezli Jerusalem Post gazetesi saldırıya ilişkin yaptığı yorumda “Daha önce böyle bir drone saldırısı görmemiştik. Drone’lar Lübnan’dan Hizbullah roketlerinin barajı altında gönderildi. İniş, üs personelinin yemekhanede toplanmasıyla gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

İsrail’den Göç

Öte yandan Jerusalem Post gazetesi, ülkede yoğun bir göç dalgasının başladığını yazdı. Haberde, ”İsrail, daha önce görülmemiş rakamlarda rekor bir göç oranıyla karşı karşıya.” denildi.

Kaynak: Haber7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP