DOLAR 34,2716 0.05%
EURO 37,4240 0.06%
ALTIN 2.918,660,06
İstanbul
20°

AÇIK

05:44

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Mekaleskirit Köylerinde Geleneksel Tahta Araba ve Kültürel Şenlikler
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Mekaleskirit Köylerinde Geleneksel Tahta Araba ve Kültürel Şenlikler
4 okunma

Mekaleskirit Köylerinde Geleneksel Tahta Araba ve Kültürel Şenlikler

ABONE OL
13 Ekim 2024 10:01
Mekaleskirit Köylerinde Geleneksel Tahta Araba ve Kültürel Şenlikler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mekaleskirit Köyleri Sosyal Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Etkinlikleri

Mekaleskirit Köyleri Sosyal Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikler, gençler, yaşlılar ve çocuklar kategorilerinde yapılan yarışmalarla dolu dolu geçti. Bu yıl 14’üncüsü organize edilen etkinliklere 50 kişi katıldı.

Tahta Araba Yarışları

Yarışların en dikkat çeken kısmı olan tahta araba yarışları öncesinde, araçların parkura uygunluğu kontrol edildi. Yaşlılar ve çocuklar 200 metrelik parkurda mücadele ederken, gençler 1 kilometrelik parkuru tamamlamak için ter döktü. Yarışlar sırasında güvenlik önlemleri artırıldı ve pistin tehlikeli bölgelerine saman balyaları yerleştirildi.

Her ne kadar küçük çaplı kazalar yaşansa da, bazı katılımcılar araçlarını iterek yarışları bitirebildi.

Kültürel ve Yöresel Etkinlikler

Şenlik kapsamında, yöresel kıyafetlerle süslenen çocuklar arasında güzellik yarışması düzenlendi. Ayrıca yemek yarışmasında, katılımcılar 8 dakika içerisinde en lezzetli mıhlamayı hazırlamak için yarıştı.

Ödüller ve Katılımcıların Görüşleri

Yarışmalarda dereceye girenler için çeşitli ödüller verildi. Çamlıhemşin Kaymakamı Serkan Böyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, şenliğin 14’üncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Böyük, başka bir yerde tahta araba yarışması yapılmadığını vurgulayarak, bu geleneği devam ettirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Ömer Altun ise, “Çamlıhemşin’in doğası, yaylası ve kemer köprüleriyle turizm bölgesi olduğunu söyleyerek, bu yarışların köyümüzle özdeşleştiğini, geçmişin geleceğe taşındığını dile getirdi. En çok önem verdiğim ise çocuklarımızın yarışları oldu,” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP