DOLAR 34,2670 0.04%
EURO 37,4265 0.07%
ALTIN 2.918,450,05
İstanbul
20°

AÇIK

05:44

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Karatay’daki Tarihi Obruk Kervansaray Müze Oteli
10 okunma

Karatay’daki Tarihi Obruk Kervansaray Müze Oteli

ABONE OL
12 Ekim 2024 11:46
Karatay’daki Tarihi Obruk Kervansaray Müze Oteli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kızören Obruğu’nun Eşsiz Manzarası Eşliğinde Tarihe Yolculuk

Konya’nın Karatay ilçesinde yer alan ve tarihi dokusu korunarak özenle restore edilen Obruk Kervansaray Müze Oteli, yerli ve yabancı turistlerin gözde destinasyonlarından biri haline geldi. Konya-Aksaray yolu üzerinde, 800 yıllık geçmişiyle Selçuklu dönemine ait bu kervansaray, Karatay Belediyesi’nin titiz çalışmaları sayesinde yeniden hayat buldu.

Restorasyon Sonrası Müze Otel Olarak Hizmete Açıldı

Kızören Obruğu’nun hemen yanı başında konumlanan bu tarihi yapı, metruk halinden kurtarılarak, özgün mimarisi korunarak restore edildi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucunda, bu yapı Konya’nın turistik değerlerinden biri oldu.

Otel, tarihi mutfak malzemeleri ve diğer eşyalarla donatılmış olup, tüm odalarda yerden ısıtmalı Türk hamamı bulunuyor. Tarihi dokuya uygun olarak düzenlenmiş otel, ziyaretçilerine Kızören Obruğu’nun büyüleyici manzarasını sunuyor.

Ziyaretçi Akını ve Turistik İlgi

Yaklaşık iki ay önce açılışı yapılan müze otel, her gün çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Otel müdürü Mehmet Demircioğlu, “sessiz ve derin” mottosuyla misafirlerini karşıladıklarını belirtiyor ve beklediklerinin üzerinde bir taleple karşılaştıklarını vurguluyor. Hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken otel, özellikle Obruk manzarası ile dikkat çekiyor.

Demircioğlu, otelin günlük 600-700 ziyaretçi aldığını ve konaklamanın yanı sıra tarihi objelerin sergilendiği müzeyi gezen misafirlerin büyük ilgi gösterdiğini belirtiyor. Özellikle tarihe meraklı ziyaretçiler ve Avrupalı turistler arasında popüler hale gelen otel, Rusya ve Uzak Doğu ülkelerinden de ziyaretçi çekiyor.

Tarihi ve Sakin Bir Kaçış Noktası

Obruk Kervansaray Müze Oteli, şehirden uzakta olması ve çevresinde başka yapıların bulunmaması nedeniyle misafirlerine sakinlik ve huzur sunuyor. Tarihle iç içe vakit geçirmek isteyenler, restore edilmiş odalarda konaklayarak otelden memnun bir şekilde ayrılıyorlar. Sosyal medyadan gelen olumlu geri dönüşler, otelin ziyaretçi memnuniyetini artırıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP