DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:48

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Çinli Bilim İnsanları Mars’ta Şarj Olabilen Batarya Keşfetti
13 okunma

Çinli Bilim İnsanları Mars’ta Şarj Olabilen Batarya Keşfetti

ABONE OL
17 Ekim 2024 23:28
Çinli Bilim İnsanları Mars’ta Şarj Olabilen Batarya Keşfetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mars’ta Çalışabilen Yeni Nesil Batarya

Gelişen teknoloji, uzay araştırmalarında yeni ufuklar açıyor. Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi araştırmacıları, Mars’ta kullanılmak üzere tasarlanan ve atmosferden enerji toplayabilen bir batarya geliştirdiklerini duyurdular. Bu yenilikçi pil, 1350 saatten fazla yani iki Mars ayı boyunca kesintisiz çalışabiliyor.

Ekstrem Koşullarda Performans

Batarya, Mars’ın sert atmosfer koşullarına karşı dayanıklılık gösteriyor. Gece ve gündüz arasında sıfırdan 60 dereceye kadar değişen sıcaklıklar altında işlevini koruyabiliyor. Sıradan piller gibi enerji depolamak yerine, kimyasal reaksiyonlar ile sürekli olarak elektrik üretebiliyor ve güneş ile nükleer enerji kaynaklarından şarj edilebiliyor.

Karbon Temelli Enerji Üretimi

Üniversitedeki araştırmacılardan Xiao Xu, pilin çalışma prensipleri hakkında yaptığı açıklamada, Mars atmosferindeki karbondioksit, oksijen ve karbonmonoksiti kullanarak enerji üretebildiğini belirtti. Bu buluş, enerji ihtiyacını yerinde karşılayarak uzay görevlerini daha ekonomik hale getirebilir.

Uzay Görevlerine Katkısı

Xiao, bu tür bataryaların uydu fırlatma maliyetlerini önemli ölçüde düşürebileceğine dikkat çekti. Dolayısıyla, Mars ve diğer gezegenlere yapılacak olan uzay görevlerinde bu teknoloji büyük bir fayda sağlayabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP