DOLAR 34,2599 0.02%
EURO 37,4167 0.01%
ALTIN 2.918,150,04
İstanbul
20°

AÇIK

05:44

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Arılarla Apiterapi Merkezi: Doğadan Gelen Şifa
7 okunma

Arılarla Apiterapi Merkezi: Doğadan Gelen Şifa

ABONE OL
9 Ekim 2024 22:52
Arılarla Apiterapi Merkezi: Doğadan Gelen Şifa
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul ile Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yıllarını maden sektöründe geçiren ve yoğun iş temposundan bunalan 61 yaşındaki Koşan, emekli olduktan sonra Havran’da 40 dönüm arazi satın aldı. Havanın kirliliğinden uzaklaşmak ve doğayla iç içe olmak isteyen Koşan, arazisinde lavanta, ekinezya, aynısefa, melisa, dağ çayı, biberiye gibi birçok aromaterapi bitkisini yetiştirmeye başladı.

Hava ve toprak ölçümlerini yaptıran Koşan, arazisinde apiterapi için gerekli izinleri aldıktan sonra, yaklaşık 5 ay önce apiterapi uygulamalarına başladı. Balıkesir Tıbbi Aromatik Üreticiler Birliği Başkanı olan Koşan, merkezinde geleneksel ve tamamlayıcı tıp uzmanlarının tavsiyesiyle apiterapi seansları düzenliyor. Merkeze gelenler, arı kovanından gelen havayı soluyarak ve arıların kanat sesleri eşliğinde rahatlatıcı seanslara katılıyor.

Apiterapi uygulamalarından yararlanan 300’ü aşkın kişi bulunuyor. Koşan, araştırmaları sonucunda Hitit, Antik Mısır ve Osmanlı dönemlerinde arılarla tedavi yöntemlerinin kullanıldığını keşfettiğini belirtiyor. Genellikle stresten uzaklaşmak isteyenlerin ve çeşitli sağlık sorunları olan bireylerin merkezlerine geldiğini söylüyor.

  • Muzaffer Koşan’ın Apiterapi Hedefleri:
    • Apiterapi uygulamalarını yaygınlaştırmak
    • Kanser hastaları için arı tedavilerini GETAT bölümlerinde uygulamak
    • Üniversitelerde ve doktorlar arasında apiterapiye ilgiyi artırmak

Koşan, doğanın insanlara sunduğu şifa imkanlarının önemine vurgu yaparak, “Doğayla iç içe olmanın insan sağlığı açısından ne kadar önemli olduğunu görmeliyiz. Evlerin enerjisi olduğu gibi doğanın da bireylere sunduğu enerji çok değerlidir. Beton yapılar arasında yaşamak, hem psikolojik hem de fiziksel olarak bizi olumsuz etkileyebilir.” şeklinde konuştu.

Koşan’ın merkezinin bulunduğu Kazdağları bölgesinde yapılan hava ölçümleri, apiterapi uygulamalarının etkinliğine dair olumlu sonuçlar veriyor. Koşan, bölgedeki temiz havanın ve arıların insanlar için sağladığı faydaların Alzheimer gibi hastalıkların önlenmesine de katkı sağlayabileceğine inanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP