DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:48

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden Yeni Akrep Türü Keşfi
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden Yeni Akrep Türü Keşfi
11 okunma

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden Yeni Akrep Türü Keşfi

ABONE OL
9 Ekim 2024 11:25
Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden Yeni Akrep Türü Keşfi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ersen Aydın Yağmur, Yeni Akrep Türünü Keşfetti

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersen Aydın Yağmur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü Hacıakif Adası’nda yaptığı saha çalışmalarında keşfettiği yeni akrep türüne ilişkin bilgiler verdi. Yağmur, bu yeni türün daha önce tanımlanmamış bir Euscorpius cinsine ait olduğunu belirtti.

Yaptığı literatür taraması sonucunda keşfettiği akrep türünün Türkiye’de bilinen akrep türü sayısını 49’a, Euscorpius cinsine ait tür sayısını ise 17’ye yükselttiğini ifade eden Yağmur, yeni türü “Euscorpius gulhanimae” olarak adlandırdığını açıkladı. Bu türün açık sarı, kırmızımsı ve kahverengi renklere sahip olduğunu belirten Yağmur, aynı zamanda kaideli uzun kıl sayısının en yüksek olduğu tür olarak dikkat çekti.

Prof. Dr. Yağmur, 19 Ağustos 2024 tarihinde ABD’de yayımlanan Euscorpius dergisinde keşfini bilim dünyasına duyurduğunu ve yeni türün insan sağlığı açısından bir tehlike oluşturmadığını belirtti. Keşif sürecinde kendisine destek veren eşine minnettarlığını ifade etmek adına bu türe eşinin adını verdiğini sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP