DOLAR 34,2672 0.03%
EURO 37,4103 0.01%
ALTIN 2.919,910,10
İstanbul
18°

AÇIK

12:55

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Beşiktaş’ta Gece Kulübünde Yangın Faciası Duruşması
9 okunma

Beşiktaş’ta Gece Kulübünde Yangın Faciası Duruşması

ABONE OL
9 Ekim 2024 07:50
Beşiktaş’ta Gece Kulübünde Yangın Faciası Duruşması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

29 kişinin hayatını kaybettiği Beşiktaş’ta gece kulübünde çıkan yangınla ilgili 5’i tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar, tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Ayrıca müştekiler, avukatları ve izleyiciler de SES (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla duruşmaya bağlandılar.

Duruşmada gece kulübünde muhasebe müdürü olarak çalışan tanık Berna Çaltepe, mekan sahibi hakkında detaylı bilgiler verdi. Çaltepe, mekanda daha önce yangın çıkmadığını, iş güvenliği önlemlerinin alındığını ve tadilat izni olmadığını belirtti. Garson olarak çalışan tanık Engin Eser ise olay anını anlatarak, yangının nasıl hızla büyüdüğünü aktardı.

Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi ve kasım ayına alındı.

İddianame Detayları

  • 29 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili hazırlanan iddianamede, iş yerinin sahipleri ve mesul müdürü belirlenmiş ve soruşturma detayları yer almaktadır.
  • İddianamede, iş yerindeki eksiklikler ve güvenlik önlemlerinin alınmaması nedeniyle çıkan yangının önlenebilir olduğu belirtilmiştir.
  • Sanıkların “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçundan cezalandırılmaları talep edilmiştir.
  • Belediye yetkilileri hakkında da “görevi kötüye kullanma” suçundan cezai işlem talep edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP