DOLAR 34,2760 0.05%
EURO 37,3801 -0.05%
ALTIN 2.915,64-0,05
İstanbul
18°

AÇIK

12:55

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Bakan Bayraktar’dan Enerji Gündemine İlişkin Açıklamalar
7 okunma

Bakan Bayraktar’dan Enerji Gündemine İlişkin Açıklamalar

ABONE OL
8 Ekim 2024 10:39
Bakan Bayraktar’dan Enerji Gündemine İlişkin Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Bayraktar, Bakanlıkta gazetecilerle bir araya gelerek enerji gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İran-İsrail geriliminin arz güvenliğine etkilerine değinen Bayraktar, Türkiye’nin İran’la petrol ve petrol ürünü ticareti olmadığını ancak yıllık 7-8 milyar metreküp doğal gaz tedarik ettiğini belirtti.

  • Bayraktar, Türkiye’nin gaz ihtiyacının yarısını LNG olarak karşılayabileceğini vurgulayarak, tedarik çeşitliliği stratejisinin önemine dikkat çekti.
  • Arz güvenliğini sağlamak için alınan tedbirler hakkında bilgi veren Bayraktar, eletrik ve doğal gaza yıl sonuna kadar zam yapılmayacağını açıkladı.
  • Türkiye’nin enerji alanındaki işbirliklerine de değinen Bayraktar, Mısır’ın Türkiye’nin FSRU tesislerini kiralamak istediğini belirtti.
  • Libya ile enerji işbirliği konusunda da bilgi veren Bayraktar, sahaların ruhsat aşamasına geldiğini ve aktif çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Bayraktar ayrıca, Hindistan’ın dünyanın en büyük nüfusuna sahip, gelişen enerji pazarlarından biri olduğunu ve bu ülkeye yapacakları ziyaretin enerji ilişkilerini daha da ileri taşıyabileceğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP