DOLAR 34,2769 0.05%
EURO 37,3869 -0.05%
ALTIN 2.915,16-0,06
İstanbul
18°

AÇIK

12:55

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Syedra Antik Kenti’nde Gece Müzeciliği Uygulaması
9 okunma

Syedra Antik Kenti’nde Gece Müzeciliği Uygulaması

ABONE OL
6 Ekim 2024 15:34
Syedra Antik Kenti’nde Gece Müzeciliği Uygulaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’nın tarihi zenginlikleri arasında yer alan Syedra Antik Kenti’nde “Gece Müzeciliği” uygulaması hayata geçiriliyor. Bu kapsamda, antik kentin bulunduğu Seki Mahallesi’nde yaklaşık 3 bin yıllık geçmişe sahip olan kalıntılar üzerinde yürütülen kazı çalışmalarına 12 ay boyunca devam edilmektedir. Kazı çalışmalarını yürüten ekip, Syedra Antik Kenti’ni gece ziyaretlerine açabilmek adına titiz bir çalışma içerisindedir.

Antik kentteki kazılar neticesinde ortaya çıkarılan eserler arasında, 250 metre uzunluğundaki Sütunlu Cadde, tiyatro, meclis binası, hamam, altyapı sistemleri, işlikler, sarnıçlar ve Vaftiz Mağarası gibi önemli yapılar bulunmaktadır. Bu eserlerin gece ziyaretçilere sunulabilmesi için gerekli düzenlemeler yapılmakta, özellikle aydınlatma çalışmalarına önem verilmektedir.

Syedra Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Ertuğ Ergürer önderliğinde yürütülen çalışmalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilmektedir. Kentin karşılama alanları ve gezi güzergahları üzerinde yapılan iyileştirme çalışmalarıyla birlikte, antik kentin gece ziyarete açılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda, antik kentin ışıklandırılması ve gece turu düzenlemeleri planlanmaktadır.

Syedra Antik Kenti’nin gece ziyaretlerine açılmasıyla birlikte, bölgedeki turistik potansiyelin artması ve tarihi eserlere olan ilginin artması beklenmektedir. Antalya’da gece ziyarete açık olan diğer müze ve antik kentler arasında Aspendos, Patara, Side, Alanya Kalesi, Perge, Phaselis, Olympos, Limyra ve Myra bulunmaktadır. Ayrıca Antalya Müzesi, Alanya Müzesi ve Side Arkeoloji Müzesi de gece saatlerine kadar ziyaretçilere kapılarını açmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP