DOLAR 34,2739 0.05%
EURO 37,3778 -0.07%
ALTIN 2.912,77-0,14
İstanbul
18°

AÇIK

12:55

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Türker’in Besicilikle Sürdürdüğü Hayatı
13 okunma

Türker’in Besicilikle Sürdürdüğü Hayatı

ABONE OL
5 Ekim 2024 12:11
Türker’in Besicilikle Sürdürdüğü Hayatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türker, 1984 yılında evlendiğinde eşiyle birlikte besicilik yapmaya başladı. Eşine hayvanların otlatılması, sağılması ve bakımı konularında destek veren Türker, yıllar içinde bu işin her aşamasını öğrendi.

Yılın 6 ayını 2 bin rakımın üzerindeki obada geçiren Türker, eşinin vefatının ardından üç yıl önce iki oğlunun da yardımıyla işleri yürütmeye devam etti.

Havanın soğumasıyla obaya dönüş hazırlıklarını sürdüren Türker, 40 yıldır mayısın 15’inde obaya çıktıklarını belirtti. Hayvan sayısına bağlı olarak ekim sonu veya kasım başlarında evlerine döndüklerini söyleyen Türker, o zamana kadar 93 büyükbaş hayvanın çayırlarda yayıldığını ifade etti.

  • Büyük oğlu hayvan satışlarıyla ilgilenirken, küçük oğlu Türker’e bakımlarda yardımcı oluyor.
  • Günlük rutinlerini anlatan Türker, sabah saat 05.00’te kalktıklarını ve hayvanlara bakım yapmaya başladıklarını aktardı.
  • Türker, işini severek yaptığını ve hayvanları sevdiğini vurgulayarak, “Sevmesem yapamam zaten. 6 ay burada kimse kalmaz. Şimdi kadınlar buraya gelip de 6 ay durur mu? Bir gün durmazlar.” dedi.

Kızının da evlenene kadar hayvan bakımında yardım ettiğini belirten Türker, çocuklarının yoğun iş temposunda bile oyun oynamaya fırsat bulamadan büyüdüğünü dile getirdi. Türker, elinden gelen her işi yapmaya gayret ettiğini ve hayvancılık sayesinde bir şeylere sahip olabildiklerini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP