DOLAR 34,2739 0.05%
EURO 37,3778 -0.07%
ALTIN 2.912,77-0,14
İstanbul
18°

AÇIK

12:55

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Beydağları Doğa Sporları: Antalya’nın Macera Dolu Yükseklikleri
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Beydağları Doğa Sporları: Antalya’nın Macera Dolu Yükseklikleri
10 okunma

Beydağları Doğa Sporları: Antalya’nın Macera Dolu Yükseklikleri

ABONE OL
4 Ekim 2024 15:22
Beydağları Doğa Sporları: Antalya’nın Macera Dolu Yükseklikleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toros Dağları’nın batı uzantısı olan ve rakımı 600-3086 metre arasında değişen Beydağları, doğa tutkunlarını her ay ağırlıyor. Antalya Körfezi’ne paralel konumlanmış Beydağları, dağcılık ve kaya tırmanışı yapmayı sevenler için çeşitli parkurlar sunmaktadır.

Usta eğitmenler eşliğinde güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirilen tırmanışlar, doğaseverlere zirveye ulaştıklarında muhteşem yeşil ve mavinin buluştuğu eşsiz manzaralar sunmaktadır.

Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOKS) Başkanı Hasan Altuntaş, 15 yıldır antrenörlük yaptığını belirterek, gençlik ve spor faaliyetleri kapsamında kaya tırmanışı, mağara keşfi, dağcılık, trekking ve kanyon geçişleri gibi etkinlikler düzenlediklerini ifade etmiştir.

Altuntaş, kaya tırmanışının güvenli bir spor olduğunu vurgulayarak, sporcuların gerekli ekipmanı kullanmayı, federasyon eğitimlerine katılmayı ve tedbirleri almayı önermiştir. 7 yaşından 86 yaşına kadar birçok kişinin kaya tırmanışı yaptığını belirtmiştir.

Antalya, doğa sporları açısından dünyanın sayılı noktalarından biri olarak kabul edilmektedir. Geyikbayırı, Olimpos ve Çitdibi gibi bölgelerde binin üzerinde tırmanış rotası bulunmaktadır. Bu çeşitlilik, Antalya’nın doğa sporları turizminde önemli bir cazibe merkezi olmasını sağlamaktadır.

Eylül ayından itibaren doğa sporları turizminin canlanmaya başladığı Antalya, dünyanın dört bir yanından tırmanışçıları ağırlamaktadır. Bölgede donanımlı ve eğitimli sporcular yıl boyunca tırmanış yapmaktadır.

Beydağları’nda tırmanış yapan doktor Bekir Özbilim de emekli olduktan sonra dağcılık sporuna başladığını ve Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerini gezme fırsatı bulduğunu belirtmiştir. Avrupalıların bölgeyi tanıdığını ancak tüm dünyanın keşfetmesini arzuladığını dile getirmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP