DOLAR 34,2886 0%
EURO 37,0574 0.07%
ALTIN 3.025,91-0,05
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:53

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Riga: Baltık Denizi’nin İncisi
12 okunma

Riga: Baltık Denizi’nin İncisi

ABONE OL
3 Ekim 2024 14:57
Riga: Baltık Denizi’nin İncisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Riga, Letonya’nın Baltık Denizi kıyısında bulunan başkenti ve en büyük şehridir. Almanlar tarafından 12. yüzyılda kurulan Riga, tarihi dokusu, zengin kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle dikkat çekmektedir.

Riga’nın Tarihi

Riga, Baltıklar’ın en önemli şehirlerinden biri olup, kültür, siyaset, eğitim, finans, ticaret ve endüstri açısından Letonya’nın merkezi konumundadır. Daugava Nehri’nin Baltık Denizi’ne döküldüğü noktada bulunan Riga, tarihi boyunca farklı kültürler tarafından yönetilmiştir.

Vec Riga: UNESCO Kültür Mirası

Riga’nın merkezi “Vec Riga” (Eski Riga) olarak adlandırılan bölgesi, UNESCO Kültür Mirası listesinde yer almaktadır. Şehir, Almanlar, Polonyalılar, İsveçliler ve Ruslar gibi farklı kültürlerin izlerini taşımaktadır. Eski Riga’da görülmesi gereken yerler arasında Karakafalıların Evi, Televizyon Kulesi ve Aziz Peter Katedrali bulunmaktadır.

  • UNESCO’ya göre, Riga’nın Art Nouveau mimarisi dünya çapında benzersizdir.
  • Eski Riga’da bulunan Riga Kalesi ve Dannestern Malikanesi de önemli tarihi yapılar arasındadır.

Letonya’da Spor

Letonya’da buz hokeyi en popüler spor dalı olmasına rağmen, basketbol ve futbol da büyük ilgi görmektedir. Futbol, ülke genelinde yaygın olan üçüncü spor dalı olarak öne çıkmaktadır.

RFS Kulübü ve Avrupa Ligi

Riga’da 2016 yılında kurulan RFS, Letonya liginde başarılı bir performans sergilemektedir. Geçen sezon Letonya şampiyonu olan RFS, Avrupa Ligi elemelerinde mücadele etmiş ve önemli başarılar elde etmiştir. Kulüp, Avrupa Ligi’nde Andorra’dan Santa Coloma ve Kıbrıs Rum Kesimi’nden APOEL gibi takımları eleyerek lig aşamasına yükselmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP