DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:48

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Japonya’da Yeni Başbakan İşiba Şigeru Seçildi
13 okunma

Japonya’da Yeni Başbakan İşiba Şigeru Seçildi

ABONE OL
1 Ekim 2024 08:52
Japonya’da Yeni Başbakan İşiba Şigeru Seçildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japonya’da iktidardaki Liberal Demokrat Parti’nin (LDP) yeni lideri İşiba Şigeru, Temsilciler Meclisi’nde düzenlenen olağanüstü oturumda ülkenin başbakanı seçildi. Japonya Parlamentosu alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde (Şuugin) yapılan oturumda meclis üyeleri, ülkenin yeni başbakanını belirlemek üzere oylama gerçekleştirdi. İşiba Şigeru, partisi LDP ve ortağı Komeito’nun hakimiyetindeki 465 koltuklu Şuugin’de, 291 evet oyu alarak Japonya’nın 102. başbakanı oldu.

LDP Liderlik Seçiminde Rekabet

LDP’nin liderlik seçimine 9 aday katılmış, bu adaylar arasında 2 kadın bulunmaktaydı. İkinci tura kalan seçimde İşiba, kadın rakibi Takaiçi Sanae’yi mağlup ederek yeni LDP lideri seçilmişti. Bu liderlik yarışı, 1970’lerden bu yana LDP içindeki en yüksek aday sayısına sahipti.

İşiba Şigeru’nun Göreve Başlaması

Yeni kabinesini duyurmaya hazırlanan İşiba, görevine İmparatorluk Sarayı’nda düzenlenecek törenle başlayacak. İşiba’nın, görevini 27 Ekim’de düzenlenmesi planlanan erken genel seçimlere kadar yürütmesi bekleniyor. Önceki Başbakan Kişida Fumio, ağustosta, parti içi siyasi bağış fonu skandalının kamu güvenini sarstığı gerekçesiyle istifa etmişti.

Kişida Fumio’nun İstifası

Ekim 2021’de göreve gelen Başbakan Kişida Fumio, geçen haftaki LDP liderlik seçimlerine katılmama kararı almıştı. Başbakan Kişida ve kabinesi bu sabah istifa etmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP