DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:48

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

İtalyan Yetkililerden Lübnan’daki Gelişmelere İlişkin Açıklamalar
  • ADIM HABER
  • Gündem
  • İtalyan Yetkililerden Lübnan’daki Gelişmelere İlişkin Açıklamalar
11 okunma

İtalyan Yetkililerden Lübnan’daki Gelişmelere İlişkin Açıklamalar

ABONE OL
1 Ekim 2024 08:36
İtalyan Yetkililerden Lübnan’daki Gelişmelere İlişkin Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İtalya Başbakanı Meloni, Lübnan’daki İsrail saldırısı altındaki gelişmelerle ilgili yazılı açıklama yaparak, savunma ve dışişleri bakanlarıyla sürekli temas halinde olduğunu belirtti. Meloni, Lübnan’daki “dramatik durumu” yakından takip ettiklerini vurguladı. Sivillerin korunması ve UNIFIL bünyesinde görev yapan İtalyan birliğinin güvenliğinin sağlanmasının öncelikleri arasında olduğunu ifade etti.

Savunma Bakanı Crosetto da Cumhurbaşkanı Mattarella ve Başbakan Meloni’yi gelişmeler hakkında bilgilendirdiğini ve Lübnan’daki İtalyan askerlerinin tedbir amaçlı sığınaklarda bulunduğunu bildirdi. Crosetto, çatışmaların artmasıyla durumun daha da zorlaştığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tajani ise İtalyan vatandaşlarına Lübnan’dan ayrılmaları çağrısını yineledi. Ayrıca Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısında, 17 milyon avroluk insani yardım paketinin Lübnan halkına destek olmak amacıyla duyurulduğunu paylaştı.

İsrail’in Lübnan’a Yönelik Saldırıları ve Sonuçları

Hizbullah’la yaşanan çatışmaların şiddetlenmesi sonucunda İsrail ordusu, Lübnan’ın çeşitli bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan makamlarına göre, çatışmalarda 104’ü çocuk ve 194’ü kadın olmak üzere toplam 1217 kişi hayatını kaybetti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü. Bu saldırılar sonucunda ülke içinde yüz binlerce kişi yerinden oldu ve Suriye’ye göçler başladı. Hizbullah ise İsrail’e roket ve füze saldırılarıyla karşılık veriyor.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülkede büyük hasar meydana gelirken, yerinden edilen Lübnanlıların evlerine dönüşü için çaba harcanmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP