DOLAR 34,1827 0.05%
EURO 38,3199 0.39%
ALTIN 2.902,94-0,58
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

16:17

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Filistin Direnişi ve Kültür Sanat Üzerine Sohbet
5 okunma

Filistin Direnişi ve Kültür Sanat Üzerine Sohbet

ABONE OL
29 Eylül 2024 22:23
Filistin Direnişi ve Kültür Sanat Üzerine Sohbet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şehirli Sohbetleri: Filistin Direnişi ve Kültür Sanat

Şehirli Derneği’nin düzenlediği “Şehirli Sohbetleri” etkinliği, Orta Doğu uzmanı Kışlakçı’nın konuşmasıyla Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Kışlakçı, Filistin direnişinin tarihsel sürecini, günümüzdeki durumunu ve İsrail’in Gazze saldırılarının kültür sanat camiasındaki yansımalarını değerlendirdi.

Filistin Direnişi Tarihi ve Kültürel Etkileri

Kışlakçı, Gazze’ye yönelik saldırıların tarihinin Birinci Dünya Savaşı’na dayandığını belirterek, Gazze’deki Osmanlı-İngiliz çatışmalarına ve direnişin başlangıcına değindi. Osmanlı’nın Gazze’deki direnişinin önemine vurgu yaparak, günümüzde bu destansı direnişin edebiyat ve sanat alanlarındaki yansımalarının eksikliğine dikkat çekti.

Sanatın Direnişteki Rolü

Kışlakçı, IV. Gazze Muharebesi’nin İsrail’in kuruluşundan bu yana devam ettiğine işaret ederek, sanatın bu süreçte önemli bir rol oynadığını belirtti. Mahmud Derviş ve Edward Said gibi isimlerin eserlerinin Filistin direnişine ilham verdiğini ifade etti ve günümüzde benzer eserlerin eksikliğine dikkat çekti.

Geleceğe Dair İnanç

İsrail’in teknolojik üstünlüğüne karşın, Filistin’in inanç açısından üstün olduğunu vurgulayan Kışlakçı, direnişin süreceğine ve Filistin’in bu savaşı kazanacağına inandığını belirtti. Filistin davasının insanlık ve vicdan mücadelesi olduğunu vurgulayarak, umutsuzluğa kapılmadan direnişin devam edeceğini ifade etti.

Şehirli Derneği Ödülü

Konuşmanın ardından Şehirli Derneği Başkanı Dr. Murat Acar, Kışlakçı’ya plaket takdim etti.

İstanbul Kültür Yolu Festivali

İstanbul Kültür Yolu Festivali, şehrin 100’den fazla mekanında 500’ün üzerinde etkinliğe ev sahipliği yaparak 6 Ekim tarihine kadar devam edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP