DOLAR 34,1827 0.05%
EURO 38,3199 0.39%
ALTIN 2.902,94-0,58
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

16:17

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Gaziantep’te 40 Yıldır Kebap Ustalığı Yapan Mehmet Gül ve Ahilik Geleneği
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Gaziantep’te 40 Yıldır Kebap Ustalığı Yapan Mehmet Gül ve Ahilik Geleneği
11 okunma

Gaziantep’te 40 Yıldır Kebap Ustalığı Yapan Mehmet Gül ve Ahilik Geleneği

ABONE OL
29 Eylül 2024 14:11
Gaziantep’te 40 Yıldır Kebap Ustalığı Yapan Mehmet Gül ve Ahilik Geleneği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mehmet Gül: 40 Yıldır Kebap Ustalığı Yapıyor

Annesinin yönlendirmesiyle 7 yaşında mesleğe adım atan Mehmet Gül, Gaziantep’in Savcılı Mahallesi’nde bulunan dükkanında 40 yıldır kebap ustalığı yapıyor. Oğlu Kasım ile birlikte ciğer, Adana ve Urfa kebaplarıyla müşterilerine lezzetli seçenekler sunuyor.

Ahiliğin Önemi ve Dürüstlük

Gaziantep Ciğer Kebapçılar Odası Başkanı olan Mehmet Gül, mesleğindeki başarısını, ahilik geleneğine ve dürüstlüğe borçlu olduğunu belirtiyor. Her gün sabah erken saatlerde dükkanını açıp akşam kapatana kadar titizlikle çalışan Gül, “Mesleğimde başarılı olmamızın temel nedeni dürüstlük ve temizliktir. Müşterilerimize kaliteli hizmet sunarak uzun yıllardır ayakta kalabiliyoruz.” diyor.

Babadan Oğula Ahilik Geleneği

Mehmet Gül’ün oğlu Kasım Gül, babasından aldığı öğütlerle mesleğini sürdürmeye devam ediyor. İlkokul yıllarından itibaren babasının yanında kebap ustalığına adım atan Kasım Gül, babası gibi yılın ahisi seçilmeyi hedefliyor. “Babamın dürüstlük ve sevgi üzerine verdiği tavsiyelerle işimi sürdürüyorum. Babamla gurur duyuyorum ve onun gibi ahilik ödülünü almayı hayal ediyorum.” şeklinde konuşuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP