DOLAR 34,1827 0.05%
EURO 38,3199 0.39%
ALTIN 2.902,94-0,58
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

16:17

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Arıcılar Çam Balı Hasadından Memnun
4 okunma

Arıcılar Çam Balı Hasadından Memnun

ABONE OL
29 Eylül 2024 14:10
Arıcılar Çam Balı Hasadından Memnun
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlkbaharda beklenen yağışların olmaması ve kurak bir dönem geçirilmesi, çiçek balı üretiminde olumsuz etkiler yaratırken, çam balı hasadında ise arıcılar istedikleri verimi elde ediyor. Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veli Türk, Türkiye’deki çam balı üretiminin büyük bir kısmının Muğla ve çevresinde gerçekleştiğini belirtti. Türk, arıcıların mevsimsel zorluklar nedeniyle çiçek balı veriminde beklenenin altında kaldığını ancak Muğla’da çam balı hasadının oldukça verimli geçtiğini vurguladı.

  • Arıcılar, kovanlarının başında kurdukları çadırlarda ve barakalarda konaklayarak doğayla iç içe bir yaşam sürüyorlar.
  • İki yıldır Muğla’da bal veriminin oldukça iyi olduğunu belirten Türk, çam balı üretiminden memnuniyetlerini dile getirdi.
  • Son haftalarda sabahları oluşan çiğ sayesinde arıcıların yüzü gülmeye başladı ve beklenen rekolte artışıyla umutlandılar.
  • Muğla’da yaşanan orman yangınlarının ardından geçen yıl düşen rekoltenin, bu yıl hava koşullarının elverişli olmasıyla tekrar yükseldiği belirtildi.

Arıcılar Sisin ve Doğal Şartların Verimli Hasadını Bekliyor

Menteşe ilçesi Kıran Mahallesi’nde bal sağımı yapan arıcı Turgut Uysal, yaklaşık 40 yıldır arıcılık yaptığını ve bu yıl çam balı hasadının oldukça verimli geçtiğini aktardı. Uysal, geçmiş yıllarda yaşanan yangınlar nedeniyle zorlu bir dönem geçirdiklerini ancak bu yıl beklentilerinin üzerinde bal elde ettiklerini ifade etti.

  • Uysal, hava şartlarının ve veriminin bu yıl çok olumlu olduğunu belirterek, ekim ayının ilerleyen haftalarında daha yüksek verim almayı umduklarını söyledi.
  • Arıcılar, çam balı öncesinde çiçek balı ve arıların gelişimi için farklı bölgelere seyahat etmelerine rağmen hava koşullarının ve kuraklığın verimi olumsuz etkilediğini paylaştılar.
  • Uysal, sahte balların piyasada büyük bir sorun teşkil ettiğini ve tüketicilerin sağlığını riske attığını vurgulayarak, kaliteli balın tadına bakanların vazgeçemediğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP