DOLAR 34,1904 0.07%
EURO 38,1662 -0.01%
ALTIN 2.891,45-0,97
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

18:55

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

3. IAOM Avrasya Konferansı ve Sergisi Bakü’de Başladı
10 okunma

3. IAOM Avrasya Konferansı ve Sergisi Bakü’de Başladı

ABONE OL
24 Eylül 2024 14:11
3. IAOM Avrasya Konferansı ve Sergisi Bakü’de Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Bölge Başkanlığı tarafından düzenlenen “3. IAOM Avrasya Konferansı ve Sergisi”, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla başladı.

Azerbaycan Tarım Bakanı: Tarım Sektöründe Sorunlar Yaşanıyor

Açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Tarım Bakanı Mecnun Memmedov, iklim değişikliklerinin tarım sektöründe yaşanan sorunları artırdığını belirtti. Ülkenin tarıma verdiği destekler hakkında bilgi veren Memmedov, buğday üretimindeki artışı vurgulayarak “Azerbaycan, buğday ihtiyacının yüzde 58’ini karşılıyor.” dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi: Gıda Arz Güvenliği Önemli

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal ise TMO’nun gıda arz güvenliği için önemli görevler üstlendiğini belirterek, hububat sektörünün yaşadığı dalgalanmalara dikkat çekti. Güldal, son yıllarda yaşanan salgınlar ve kuraklıkların sektörü etkilediğini ifade etti.

IAOM Avrasya Başkanı: Sürdürülebilirlik Önemli

IAOM Avrasya Başkanı Eren Günhan Ulusoy, sürdürülebilirliğin hem kamu yararı hem de işletmelerin rekabet gücü için kritik olduğunu vurgulayarak, gıda üretiminin artırılması gerektiğini belirtti. Ulusoy, iklim değişikliği ve gıda güvenliğinin sektörün gündem maddeleri olduğunu söyledi.

Etkinlik Detayları

  • Etkinlikte dünya genelinde buğday üreticileri ve un ihracatçılarının yer aldığı belirtildi.
  • 3. IAOM Avrasya Konferansı ve Sergisi’nin “Değişen İklimde Sürdürülebilir Gıda Güvenliği” temasıyla gerçekleştiği ifade edildi.
  • Azerbaycan Tahıl Üreticileri ve İşleyicileri Birliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte sektördeki sorunlar ele alındı.
  • Etkinlik kapsamında sektörün önde gelen isimlerinin konuşmalar yaptığı ve paneller düzenlendiği belirtildi.
  • Sergide değirmencilik sektörünün önde gelen şirketlerinin stantlarının yer aldığı ifade edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP