DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

19:12

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

Stockholm’de Filistin Protestosu
0 okunma

Stockholm’de Filistin Protestosu

ABONE OL
21 Eylül 2024 18:45
Stockholm’de Filistin Protestosu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsveç’in başkenti Stockholm’de yaklaşık 5 bin kişi, İsrail’e karşı çıkmak ve Filistin’e destek vermek amacıyla bir araya geldi. Göstericiler arasında bulunan iklim aktivisti Greta Thunberg, İsrail’in Filistin’deki soykırımını kınayarak, “İnsanların, canlı yayında yaşanan bir soykırıma nasıl sessiz kalabildiğini anlamıyorum. Herkesin sesini yükseltmesi ve durdurmak için mücadele etmesi gerekiyor.”

Thunberg, “Sessiz kalmak, bir soykırıma ortak olmaktır. Ülkelerin, İsrail’e karşı yaptırımlar uygulayabileceğini ve herkesin bir şeyler yapabileceğini” vurgulayarak, İsveç gibi ülkelerin İsrail ile ilişkilerini gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.

Filistin’e Destek Yürüyüşü

Stockholm’ün Odenplan bölgesinde bir araya gelen binlerce gösterici, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını kınadı ve derhal ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulundu. “Gazze’de çocuklar öldürülüyor”, “Soykırımı durdurun” sloganları atan göstericiler, Gazze’de hayatını kaybeden çocukları temsilen maketler taşıdı.

  • Filistin’e özgürlük
  • İsrail’e karşı dur
  • İnsani yardım şart

Göstericiler, İsveç hükümetini İsrail’e destek vermekle suçlayarak hükümet binası önünde protesto düzenledi. İsrail’in işlediği savaş suçlarına ortaklık yaptığı iddiasıyla İsveç hükümetini eleştiren göstericiler, adalet ve barış çağrısında bulundular.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP